usnkrajina: 27-09-2024 | 08:58 | Kategorija: Sport, stolni tenis

STOLNOTENISKI KLUB BIHAĆ-1954: Turnirom obilježili 70. godina postojanja

STK Bihać-1954 obilježava 70 godina stolnog tenisa u Bihaću. U Gradskoj galeriji Bihać otvorena je izložba koju građani mogu pogledati svakog dana. Članovi kluba u suradnji sa Sportskim savezom Bihaća prošlog vikenda organizirali su i održali turnir “Stolni tenis za sve generacije”. Turnir je održan u SRC Rifat Zolić Gero u BIhaću.
Čast da prvi zaigraju na novoj opremi kluba pripala je najmlađim sugrađanima – djevojčicama i dječacima iz našeg grada.
Odigran je veliki broj kvalitetnih susreta, a turnir je održan za sve zainteresirane u kategorijama djeca i seniori.
Najbolji rezultat u konkurenciji mlađih takmičara (djeca) ostvaril je Ajla Midžić. Drugo mjesto osvojila je Inea Dizdarić, a treće Lejla Bakija, dok je plasman za četvrtu poziciju izborila Ema Dizdarić. U konkurenciji seniora najbolji rezultat ostvario je Amir Abdihodžić. Drugo mjesto osvojio je Amel Bakija, dok su treće mjesto podijelili Nedim Seferović i Vedad Haurdić.
Nakon završetka odigran je i “utješni” turnir za djecu. Priznanje za najmlađeg učesnika turnira dobio je Arijan Lubić.
Turnir su pratili treneri STK Bihać 1954, Mirsad Bašić, Džemaludin Murtić, Nedim Seferović, Almir Sulejmanović i Amir Abdihodžić, koji su i voditelji škole stonog tenisa u Bihaću.
Klub je za 28. septembar (subota) planirao održavanje međunarodnog turnira u stolnom tenisu za sve kategorije i uzraste. Turnir će se održati u Sportskoj dvorani Luke, a nastupit će takmičari u više kategorija (djeca, kadeti, seniori, i rekreativci).

Objavio: usn krajina