14/07/2024

AKADEMIJA NOGOMETA JEDINSTVO BIHAĆ USPJEŠNA NA PROLJETNOJ ZAGREBAČKOJ TIKA TAKA LIGI: AN Jedinstvo osvojila naslov najboljih sa generacijom 2012-2013

Objavljeno: 28-06-2024 | 08:27

AKADEMIJA NOGOMETA JEDINSTVO BIHAĆ USPJEŠNA NA PROLJETNOJ ZAGREBAČKOJ TIKA TAKA LIGI: AN Jedinstvo osvojila naslov najboljih sa generacijom 2012-2013

Proteklog vikenda po­la­znici Akademije nogometa Jedinstvo Bihać generacija 2012-2013 boravili su na dodijeli pehara za nastup na Zagrebačkoj Tika Taka ligi. Kao što smo od njih i navikli u protekla tri mjeseca ligaškog takmičenja u Zagrebu mladi Bišćani postigli su izvanredne rezultate, te osvojili naslov najbo­ljih na ovom prestižnom ta­kmi­če­nju u Zagrebu. Ovaj rezultat je kruna njihovog trogodišnjeg sudjelovanja u ovoj prestižnoj ligi u generaciji 2012-2013. Pored naslova u All star ekipu proljetne lige iz ekipe AN Jedinstva ušli su Aiman Samardžić i Edin Mašić, dok je golman Adin Prošić ušao u All star golmana turnira.
Za ekipu AN Jedinstva u proljetnoj ligi u kombinovanom sastavu generacija 2012/2013 godište nastupali su: Adin Prošić (golman), Aris Tutić, Omar Beganović, Emir Beganović, Ivan Crnković, Džan Mašić, Arman Delić, Amar Ćehić, Dženan Nuspahić, Džan Huskić, Aiman Samardžić, Edin Mašić. Trener Denis Čavkić.
U svom prvom nastupu prije tri godine, AN Jedinstvo je zauzela treće mjesto. Prošle godine ostvarili su napredak te su takmičenje završili na drugoj poziciji. Vidan napre­dak ostvaren je ove godine u kojoj su polaznici AN Jedi­nstva ostvarili naslov najbo­ljih, te su se uporan trud i rad isplatili, potvrdivši tako status jedne od najboljih ekipa u ligi. Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez izvanrednog rada i predanosti trenera Denisa Ćavkića, kao i posvećenosti i talenta svih dječaka u ekipi. Zajedno su pokazali da se trud i predanost uvijek isplate, ostvarivši ovako velik rezultat na međunarodnoj nogome­tnoj sceni.
Pored sportskih posti­gnuća, ovaj uspjeh ima i širi značaj za Akademiju nogometa Jedi­nstvo. On pokazuje da akade­mija raste i napreduje u svakom pogledu. Ovakvi rezultati su najbolja reklama za sve one koji ra­zmišljaju o pridruživanju ovom timu zbog čega oni pozivaju sve mlade talente da im se priključe kako bi zajedno stvarali pozitivne rezultate i priče, ne samo za grad Bihać, već i za cijelu državu Bosnu i Hercegovinu.
Uspjeh u Zagrebu dokaz je da se predanim radom i zajedničkim naporima mogu postići izvanredni rezultati. Čestitamo svima uključe­nima i radujemo se budućim uspjesima akademije.

Objavio: usn krajina