BOSANSKA KRUPA: Prvi polumaratonski trkački spektakl

Objavljeno: 08-08-2023 | 11:51

BOSANSKA KRUPA: Prvi polumaratonski trkački spektakl
Da bi osigurali svoje mjesto u utrkama, učesnici se mogu prijaviti putem online forme do 30. augusta 2023. godine, ili se prijaviti direktno kontaktirajući organizatore putem telefona ili e-maila kluba

Grad Bosanska Krupa postaje domaćin prve polumaratonske trke u svojoj historiji, koja će biti održana  9. septembra ove godine. Ova sportska manifestacija privlači trkače svih nivoa sposobnosti, pružajući im priliku da se suoče sa izazovima i postignu svoje ciljeve u prelijepom ambijentu uz kanjon rijeke Une.

Organizatori su osmislili raznolik program, kako bi privukli što više učesnika, te će osim polumaratonske trke dužine 21,097 km, biti održane i trke na pet kilometara za rekreativce, kao i trke za najmlađe, djecu školskog uzrasta, na 200 m, 400 m i 800 m.

Mjesto održavanja ovog velikog sportskog događaja bit će ispred Hotela “Stari grad”, u centru Bosanske Krupe. Start utrke zakazan je za 11.00 sati.

Zanimljiva i slikovita ruta

Trasa polumaratonske trke obuhvata zanimljivu i slikovitu rutu, koja počinje i završava u centru grada. Učesnici će prolaziti ulicama Sokak i Bihaćka, napuštajući grad kako bi se uputili prema susjednom Bihaću. Trka će ih voditi uz kanjon rijeke Une, gdje će trčati uz desnu stranu magistralne ceste M-14, prateći obalu rijeke. Na 10,548 km od cilja, trkači će se okrenuti prije “željeznog” mosta i vratiti se istim putem do centra grada. Trasa je gotovo potpuno ravna, s ukupnom nadmorskom visinom koja ne prelazi 30 m.

Za sigurnost i optimalno mjerenje vremena brinut će se tehnička ekipa GB3 timing, koja će osigurati precizno mjerenje vremena svakog učesnika. Rezultati će biti objavljeni neposredno po završetku utrke na cilju, kao i na službenoj stranici organizatora. Učesnici će imati pravo žalbe u roku od 3 sata nakon objave neslužbenih rezultata, nakon čega će rezultati postati potvrđeni i službeni.

Organizatori su također osigurali medicinsku zaštitu tokom utrke, a okrepne stanice bit će postavljene na strategijskim mjestima kako bi trkači imali dovoljno energije tokom utrke. Također, postavljanje vreća za smeće na svakoj okrepnoj stanici pokazuje odgovornost prema zaštiti okoliša.

Vrijedne nagrade

Učesnici će plaćati startninu za učešće u trkama, a iznos startnine za polumaraton iznosiće 40 KM, dok će za trku na 5 km iznositi 30 KM. Startni paket uključuje DrySkin majicu s logom 1. Bosanskokrupskog polumaratona, startni broj s čipom za mjerenje vremena, okrepu tokom utrke, finišersku medalju, promocijski materijal sponzora i elektronske diplome.

Osim sportskih izazova, takmičari će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade. Pobjednici u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj kategoriji na polumaratonskoj utrci dobit će novčane nagrade, kao i pobjedničke pehare, dok će najbolji na utrci na 5 km također biti nagrađeni novčanim iznosima i peharima. Dodatno, pobjednici u starosnim kategorijama dobit će pobjedničke medalje.

Da bi osigurali svoje mjesto u utrkama, učesnici se mogu prijaviti putem online forme do 30. augusta 2023. godine, ili se prijaviti direktno kontaktirajući organizatore putem telefona ili e-maila kluba. Oni koji se prijave i ne uplate startninu do krajnjeg roka smatraju se odustalim. Međutim, oni koji uplate startninu, a ipak ne mogu učestvovati, neće dobiti povrat novca, ali će moći preuzeti startni paket ili prebaciti svoju startninu za narednu godinu.

Polumaratonska trka u Bosanskoj Krupi obećava uzbudljivu sportsku atmosferu, sjajnu trkačku rutu i nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetitelje.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.