19/07/2024

ČLAN DRŽAVNOG PREDSJEDNIŠTVA IZ WASHINGTONA: Snažna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 26-06-2024 | 08:20

ČLAN DRŽAVNOG PREDSJEDNIŠTVA IZ WASHINGTONA: Snažna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine

Član državnog predsjedništva Željko Komšić boravit će u Washingtonu gdje će održati sastanke sa zvaničnicima State Departmenta i predstavnicima energetskog sektora.

Željko Komšić prisustvovao je promociji filma “Kiss the future” na Capitol Hillu, sjedištu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD ) u Washingtonu, koju je organizirala Ambasada BiH u SAD-u uz sponzorstvo zastupnice Ann Wagner.

Promocija filma okupila je brojne predstavnike Kongresa, diplomatske predstavnike, članove međunarodne zajednice i državljane BiH koji žive u Sjedinjenim Državama. Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio se zastupnicima Kongresa Ann Wagner i Tomu Suozziu, te svima koji su podržali organizaciju ove promocije istaknuvši da je od velikog značaja kako za jačanje bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i SAD, tako i za promociju mira, razumijevanja i pomirenja.

Zastupnici Wagner i Suozzi poslali su poruke podrške Bosni i Hercegovini naglasivši kontinuiranu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država stabilnosti i napretku BiH, potvrdivši i snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Član PBiH Komšić narednih dana boravit će u Washingtonu gdje će imati sastanke sa zvaničnicima State Departmenta i predstavnicima energetskog sektora.

Objavio: usn krajina