EVROPSKO PRVENSTVO U KICKBOXU: Selimović prvak u low kicku K-, brončani Malkoč i Čustović

Objavljeno: 18-09-2023 | 08:37

EVROPSKO PRVENSTVO U KICKBOXU: Selimović prvak u low kicku K-, brončani Malkoč i Čustović

Kickbox reprezentacija BiH vratila se iz Istanbula (Turska), gdje je učestvovala na kadetskom i juniorskom evropskom prvenstvu u kickboxingu. Reprezentacija BiH predstavila se sa ukupno 39 takmičara u mekim-tatami disciplini i tvrdim –ring. U sklopu reprezentacije na Evropskom prvenstvu nastupilo je i 17 takmičara iz Unsko-sanskog kanttona, koje su na prvenstvu pratili treneri Senad Ćatić, Veldin Halilović, Rinaldo Pikoloti, Bećo Durdžić, Amel Kurtagić, te Mustafa Zulić koji su zadovoljni nastupom naših takmičara u Turskoj.

Najbolji nastup zabilježio je Hassan Selimović (KBV “Favorit” BH) koji je osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i titulu juniorskog prvaka u disciplini Low kick K1-75.Hassan je u finalu bio dominantan protiv reprezentativca Kucharski Nikodema  iz Poljske, koji nije imao rješenje za silovite napade mladog Selimovića.

Ova titula je plod predanog rada cijelog tima i na neki način je očekivana obzirom da je Hassan bio favorit u svojoj kategoriji i najbolje rangiran borac na ŴAKO svjetskoj listi.

Odlične nastupe zabilježili su i Nedim Malkoč (KBV “Kurto”) u kick light i Dino Čustović  (KBC “Bihać”) u pointfightingu koji su u svojim kategorijama uspjeli doći do trećih mjesta i brončanih medalja. Ostali reprezentativci iz Unsko-sanskog kantona uz dobre nastupe nisu uspjeli izboriti plasmane za medalje.

Junior Nedim Malkoč do brončane medalje došao je u kick lightu u kategoriji – 79 kg. U ovoj kategoriji je nastupilo 11 takmičara iz devet država. Plasman u polufinale Malkoč je ostvario pobjedom protiv predstavnika Mađarske , nakon čega je zaustavljen od aktualnog prvaka u ovoj kategoriji. Do trećeg mjesta došao je savladavši Svena Matešića iz Hrvatske.

Takmičar Dino Čustović (KBC “Bihać”), predstavio se u pointfigtingu, te je odličnim nastupom uspio u svojoj kategoriji osvojiti treće mjesto i brončanu medalju. Nakon pobjede protiv predstavnika Turske i plasmana u polufinale, mladi Čustović zaustavljen je u borbi za finale od  Galli Valeria iz Italije.

Iz Kickboxing saveza Unsko-sanskog kantona zahvalili su se Mustafi Ružniću , premijeru Unsko-sanskog kantona koji je dao najveći doprinos da 17 reprezentativaca i šest trenera iz Unsko-sanskog kantona otputuje dostojanstveno na Evropsko prvenstvo u Tursku.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.