KANTONALNI KARATE SAVEZ: Odlični rezultati na državnom prvenstvu

Objavljeno: 12/05/2023. 09:02

KANTONALNI KARATE SAVEZ: Odlični rezultati na državnom prvenstvu

Nakon što su u organizaciji Karate saveza USK tokom aprila klubovi i takmičari održali nekoliko zajedničkih treninga sa ciljem što boljih priprema za Državno prvenstvo za djecu koje je održano u Zenici, klubovi iz Unsko-sanskog kantona ostvarili su zapažene rezultate i osvojili veliki broj medalja. Na prvenstvu je nastupilo 112 klubova iz BiH. Osvajači medalja na državnom prvenstvu su bodovani te će zbrajanjem bodova na izbornom turniru koji je održan u Sarajevu biti određeni članovi reprezentacije za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se treba održati u Baru u Crnoj Gori.

Najbolji rezultat na prvenstvu u Zenici od klubova iz Unsko-sanskog kantona ostvarili su karatisti KK “Regeneracija” iz Velike Kladuše koji su se u ukupnom poretku plasirali na 16. poziciju sa osvojenih sedam medalja od čega jednom zlatnom, dvije srebrene i pet brončanih. Zlatnu medalju osvojio je kata tim 12/13. godište u sastavu: Taris Beganović, Nuh Kajtezović i Adnan Šakinović. Srebrene medalje osvojili su Melina Šemić borbe i Adem Begulić kate. Treća mjesta i brončane medalje osvojili su Elmin Miskić, Taris Beganović, Danis Pajazetović i Adnan Šakinović (borbe) u svojim kategorijama.

Karate klub “Budo” iz Cazina izborio je plasman na 29. poziciju sa osvojene četiri medalje od čega jedna zlatna i tri brončane. Zlatnu medalju osvojio je Eman Jušić u borbama, dok su brončane medalje osvojili kata tim U-11 u sastavu: Nadin Bajramović, Ali Dolić i Adnan Vilić i kata tim U-13 u sastavu: Daris Dolić, Ajdin Kovačević i Mujo Perviz.

Karate klub “Jion Peb” iz Bihaća plasirao se na 33. poziciju sa osvojene tri medalje od čega jednom zlatnom i dvije brončane. Zlatnu medalju osvojila je Sara Talić u borbama, dok su treća mjesta i brončane medalje osvojili Ali Eminoglu i Ajdin Kozlica u borbama u svojim kategorijama.

Karate klub “Ključ” plasirao se na 34. poziciju sa jednom zlatnom i jednom brončanom medaljom. Zlatnu medlju osvojila je Džana Čahut u borbama, a brončanu Melani Hotić u katama.

Karate klub “Bihać sa osvojene dvije medalje od kojih je jedna zlatna i jedna brončana izborio je plasman na 37. poziciju. Zlatnu medalju osvojila je Larisa Bašagić u borbama, dok je treće mjesto i brončanu medalju u svojoj kategoriji u borbama osvojio Alem Pehadžić.

Karate klub “Hurije” iz Sanskog Mosta plasirao se u ukupnom poretku na 51. poziciju sa osvojenom jednom srebrenom medaljom. U svom nastupu do druge pozicije u svojoj kategoriji došla je Muniba Sinanović u borbama. 

Karate klub “Feniks” Bosanska Krupa plasirao se na 69. poziciju sa osvojenom brončanom medaljom. Plasman na 74. poziciju izborio je KK “Cazin” također sa jednom brončanom medaljom. Karate klub “K-Bes 511” iz Bosanske Krupe plasirao se na 81. poziciju sa dvije brončane medalje, dok je KK “Fudokan” Velika Kladuša takmičenje sa jednom brončanom medaljom završio na 83. poziciji. Karate klub “Tigar” Velika Kladuša takmičenje je sa osvojenom jednom brončanom medaljom završio na 90. poziciji.

Objavio: Unsko-sanske novine Krajina


IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

PDV broj: 263024120002


prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2015. - 2023.

Reg. broj: 4263024120002