19/07/2024

KONAKOVIĆ ŠOKIRAN BROJNIM OPTUŽBAMA: „Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama BiH i doveli nas u nepovoljan položaj…“

Objavljeno: 13-01-2023 | 08:19

KONAKOVIĆ ŠOKIRAN BROJNIM OPTUŽBAMA: „Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama BiH i doveli nas u nepovoljan položaj…“

“U razgovorima o institucijama uvidjeli smo još jedan debalans na našu štetu, popravili smo i to”, poručio je Konaković, prenosi Slobodna Bosna.

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, oglasio se povodom medijskih napisa u kojima se navodi da je Šestorka napravila velike ustupke SNSD-u Milorada Dodika.

-Svaki dan pregovora potvrđuje nam ono što smo već znali.

Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama Bosne i Hercegovine, tražili i dobijali pozicije za važne pojedince iz stranke i doveli nas u nepovoljan položaj.

U korektnim pregovorima smo neke greške već ispravili, pregovarači sa druge strane su bili korektni.

Večeras smo u razgovorima o institucijama uvidjeli još jedan debalans na našu štetu, popravili smo i to.

Sad gledam hajku “zaštitnika”, njihovih privatnih novinara i medija.

Najavljuju imenovanja iz SNSD-a, na sva zvona viču kako su to loša rješenja, a ne kažu da su te iste ljude imenovali ranije i da su na tim funkcijama proveli dugi niz godina.

Pišu i to kako smo neke agencije isporučili pregovaračima iz RS-a, a ne kažu da su i sad na čelu tih agencija kadrovi iz RS-a, “zaštitnici” se nisu bunili.

Veliku su buku digli, svaki dan spinovi i laži koje istinama razbijamo.

Zbog naše domovine Bosne i Hercegovine, poručio je Konaković.

Podsjetimo, iako je njegova stranka protekle četiri godine rukovodila Vijećem ministara BiH, Milorad Dodik nije uspio preuzeti kontrolu nad Agencijom za lijekove BiH i Službom za poslove sa strancima BiH, niti je uspio svog čovjeka postaviti za šefa svih operacija u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH. No, trideset dana od potpisivanja Sporazuma sa SDP-om, NiP-om i Našom strankom Dodik će dobiti sve ono što je želio, a što tokom proteklog mandata nije uspio preuzeti.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Objavio: usn krajina