LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE: Evropska unija podžala poslovne ideje nezaposlenih sa 19.500,00 KM

Objavljeno: 12-07-2023 | 12:58

LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE: Evropska unija podžala poslovne ideje nezaposlenih sa 19.500,00 KM
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Bosanska Krupa je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Evropska unija financira s četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR)

Gradonačelnik  Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je u junu dva ugovora o finansiranju poslovnih ideja nezaposlenih mladih osoba koje su se prijavile na Javni poziv za finansijsku i savjetodavnu podršku razvoja poslovanja u okviru projekta „Aktivacija i integracija nezaposlenih osoba na tržištu rada u Unsko-sanskom kanontu“ koji se realizuje kroz projekt „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II).

Korisnici ove podrške Edin Kadić i Admir Halkić koji će financijska sredstva u iznosu od 19.500,00 KM iskoristiti za realizaciju svojih poslovnih ideja će također dobiti i savjetodavnu podršku za razvoj svojih biznisa.

Javni poziv za učešće u programu savjetodavne i financijske podrške razvoju biznisa bio je usmjeren prema nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti biznis uz financijsku i savjetodavnu podršku LPZ Bosanska Krupa. Pravo na učešće u Programu podrške imale su sve nezaposlene punoljetne osobe koje žele registrovati biznis na području Grada Bosanska Krupa. Prednost za sudjelovanje u procesu pružanja podrške razvoju poslovne ideje i biznisa imali su nezaposleni mladi muškarci i žene starosti od 18 do 29 godina, nezaposlene žene, nezaposlene osobe preko 50 godine starosti, te osobe sa invaliditetom.

 – Učestvovao sam u obuci i edukaciji za izradu biznis plana koja mi je mnogo pomogla. Imao sam jako dugo ideju da započnem  svoj poslovni poduhvat i konačno se pojavila ova prilika koja će mi pomoći da realiziram svoju ideju. Moja biznis ideja je otvaranje i registracija Fast Food „Captains“ gdje ću se baviti prodajom brze hrane i bezalkoholnih pića u ulici Stari grad. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazano, rekao je ovom prilikom Edin.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Bosanska Krupa čine Grad Bosanska Krupa i partneri: Grad Bihać, Centar za promociju lokalnog razvoja – PLOD Centar Bihać, JU „Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona“, Mješovita srednja škola „Safet Krupić“, te poduzećima d.o.o. Krupa Kabine, d.o.o. Bosankar, d.o.o. ZAH, d.o.o. ACMA, d.o.o. ATNH, d.o.o. Ibrahimović, d.o.o. AKM Technlogy, d.o.o. Č.J. i d.o.o. Kostelski buk.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Bosanska Krupa je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Evropska unija financira s četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u Bosanskoj Krupi i Bihaću kroz kreiranje i provođenje partnerskih programa za aktivaciju  i integraciju nezaposlenih osoba u USK, uspostaviti održiv program za aktivaciju, osposobljavanje,  zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba u Bosanskoj Krupi i Bihaću, putem kojeg će biti unaprjeđena konkurentnost na tržištu rada minimalno 100 osoba, te zaposleno 60  i samozaposleno minimalno 6 osoba.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.