MINISTRICA PAVIĆ-PEČENKOVIĆ U POSJETI OPĆINI BUŽIM:  Za izgradnju dječijeg igrališta 30.000 KM

Objavljeno: 01/08/2023. 10:24

MINISTRICA PAVIĆ-PEČENKOVIĆ U POSJETI OPĆINI BUŽIM:  Za izgradnju dječijeg igrališta 30.000 KM

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Hasanom Hilićem i njegovim zamjenikom Aganom Elkasovićem, primio je  u svom kabinetu ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Endu Pavić- Pečenković, delegata u Domu naroda FBiH Irfana Čengića, te zastupnika u Federalnom parlamentu BiH Razima Halkića i savjetnika federalnog ministra za boračka pitanja Suvada Šahinovića.

Načelnik Općine i ministrica Pečenković potpisali su sporazum o sufinasiranju izgradnje dječijeg igrališta „Jarače“ u iznosu od 30.000 KM koje je za ovu namjenu izdvojilo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

Načelnik Nanić poželio je dobrodošlicu gostima u viteški grad Bužim, zahvalio se ministrici Pečenković na podršci izgradnje sportskog igrališta za djecu u MZ Lubarda, kao i delegatu u Domu naroda FBiH Irfanu Čengiću koji je i lobirao da dođe do podrške ovom projektu.

 – Općina Bužim je otvorena za sve one koji hoće, žele i mogu pomoći u realizaciji infrastrukturnih projekata. Ove godine realiziramo one projekte koji su bili na čekanju već dugi niz godina. Ulažemo u ceste, lokalne nekategorisane puteve, uličnu rasvjetu, vodosnabdijevanje, izgradnju Muzeja 505. Viteške brigade, te brojne druge projekte iz kulture i sporta. Spremni smo i za našu tradicionalnu manifestaciju „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ koja počinje 04. augusta i traje dvanaest dana. Gradimo našu budućnost ali se rado sjećamo i čuvamo uspomene na naše vitezove i našeg komandanta Izeta Nanića, rekao je načelnik Nanić.

Ministrica Pavić-Pečenković zahvalila se načelniku Naniću na gostoprimstvu.

  – Iako ste vi kao Općina uputili zahtjev za sufinansiranje tri projekta i to sufinansiranje dječijeg igrališta „Jarače“, sufinansiranje izgradnje „Doma Mjesne zajednice Bućevci“ i sufinansiranje uređenja, izgradnje i rekonstrukcije „Fiskije“ mogu sa ponosom kazati da je Ministarstvo na čijem sam čelu se opredijelilo da ovaj put sufinasira izgradnju dječijeg igrališta „Jarače“ u MZ Lubarda u Bužimu. Potpisivanjem ugovora ne znači da u narednom periodu i ostala dva projekta neće dobiti podršku našeg Ministarstva. Na ovaj način želimo da stvaramo i jačamo naše veze u svim dijelovima BiH. Posebno se radujem što sam  u Bužimu, gradu heroja i vitezova, te što ćemo sigurno nastaviti saradnju i u narednim godinama kroz neke druge projekte, kazala je ministrica Pavić- Pečenković.

Nakon sastanka delegacija je zajedno sa domaćinima obišla Spomen sobu 505. Viteške brigade, posjetila Turbe generala Izeta Nanića i lokaciju na kojoj se gradi Muzej 505. Viteške brigade.

Objavio: Unsko-sanske novine Krajina


IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

PDV broj: 263024120002


prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2015. - 2023.

Reg. broj: 4263024120002