NOVA ZGRADA POLICIJSKE STANICE BUŽIM: Napokon rad u uvjetima dostojnih policijskog zvanja

Objavljeno: 07-07-2023 | 09:39

NOVA ZGRADA POLICIJSKE STANICE BUŽIM: Napokon rad u uvjetima dostojnih policijskog zvanja

Policijsku stanicu Bužim svečano su otvorili Mustafa Ružnić, premijer USK-a,  ministar unutrašnjih poslova Božidar Živko, komesar policije USK-a Jusuf Mešić, načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić, načelnik Pete policijske uprave i komandir PS Bužim Samir Skenderović.

Prisutnima se u ulozi domaćina obratio općinski načelnik Mersudin Nanić koji je naglasio da će nova zgrada Policijske stanice u Bužimu svakako podići kvalitet usluga građanima ali i olakšati rad svim policijskim službenicima.

– Bužim je i ove godine veliko gradilište gdje se realiziraju brojni infrastrukturni projekti. Prije ove svečanosti potpisali smo ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarsta  USK-a od milion konvertibilnih maraka za izgradnju vodovodne mreže “Pivnice”. Završava se zaobilaznica i javna rasvjeta, a radi se i na nekoliko nekategorisanih putnih pravaca. Općina Bužim i svi njeni građani očekuju dalju podršku  sa kantonalnog, ali i sa viših nivoa vlasti u F BiH u realizaciji naših projekata. Prije svega mislim na završetak projekta vodosnabdijevanja, dječiji vrtić i Dom zdravlja. Isto onako kako smo izgradili zajedničkim snagama zgradu Policijske stanice, očekujem da završimo i sve ove planirane projekte. Želim se zahvaliti svima koji s pomogli izgradnju  zgrade Policijske stanice, od poslanika u Skupštini USK-a, premijera i ministara u Vladi USK-a, izvođaču radova i svima onima koji su bili dio ove pozitivne priče, rekao je načelnik Nanić. 

Ministar unutrašnjih poslova USK-a Božidar Živko zahvalio se svima koji su učestvovali u  projektu izgradnje nove zgrade Policijske stanice Bužim.

– Moramo svakodnevno raditi na stvaranju boljih uslova za rad policijskih službenika i administracije MUP-a USK-a. I ovaj primjer pokazuje da smo na dobrom putu. Pored boljih uslova rada za pripadnike Pete policijske uprave Policijske stanice Bužim stvaramo i sigurno okruženje za sve građane viteškog grada Bužima, rekao je, pored ostalog, Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Zgrada u Bužimu bila je među prioritetima u planovima za oblast unutrašnjih poslova Vlade Unsko-sanskog kantona, a slijedi izgradnja novih objekata i u općinama Velika Kladuša i Bosanski Petrovac.

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona kaže da je Vlada Kantona, za MUP USK, strateški radila na kadrovskom jačanju, obuci kadeta, nabavci policijske opreme i naoružanja za Policijsku upravu USK te planirala izgradnju modernih objekata, a u aktivnostima usmjerenim na poboljšanje uvjeta rada i standarda policije, imali su bezrezervnu podršku i skupštinskih zastupnika i lokalne vlasti.

Delegacije Vlade i Skupštine Kantona, načelnik Bužima i brojni građani okupili su se u ovoj općini da bi bužimskim policajcima poželjeli uspjeh u daljem radu u službi sigurnosti građana.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.