19/07/2024

Nastavak radova na dvorani

Objavljeno:02/02/2022. 08:38


Sportska dvorana “Luke” trebala bi biti završena u maju ove godine, potvrdili su u Javnoj ustanovi za sport, odmor i rekreaciju.
Nakon prethodnih problema nastalih s izvođačem radova, te obustave u procesu izgradnje Sportske dvorane “Luke”, u prvoj sedmici februara očekuje se otvaranje ponuda drugog tendera za završetak građevinskih i sitnih zanatskih radova.
Do ovoga trenutka završen je glavni građevinski dio ovog objekta. Podrazumijeva to proširenje dijela dvorane sa novom salom u kojoj će se igrati loptački sportovi, dok se ispod nalaze tri male sale za aerobne i borilačke sportove, te fitnes centar. Proširen je i kapacitet svlačionica i tribina, a umjesto stare i dotrajale konstrukcije stavljena je nova fasada od termopanela.
Potpisan je i ugovor idejnog projekta za zapadnu tribinu bihaćkog gradskog stadiona, kako bi se legalizirala i stavila u namjenu. Kako ističe direktor Javne ustanove za sport, rekreaciju Bihać Ermin Lipović, tu je planirana izgradnja kuglane i sportskog restorana, a objavljen je i javni konkurs za izradu idejnog rješenja.
Uz sve aktivnosti, traju i radovi u sali Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole u Bihaću, koja je bila alternativa za treninge i takmičenja.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo