PRVA PREZENTACIJA DALEKOMETNOG STRELJAŠTVA PO F-CLASS PRAVILIMA: Ovo je početak, radujemo se budućim događanjima i razvoju dalekometnog streljaštva

Objavljeno: 24-08-2023 | 11:33

PRVA PREZENTACIJA DALEKOMETNOG STRELJAŠTVA PO F-CLASS PRAVILIMA: Ovo je početak, radujemo se budućim događanjima i razvoju dalekometnog streljaštva

U Cazinu je proteklog vikenda upriličena prva prezentacija dalekometnog streljaštva po F-Class pravilima na prostoru Unsko-sanskog kantona. Uzbuđenje i znatiželja pratile su ovaj događaj, a streljački entuzijasti su se okupili kako bi svjedočili ovom jedinstvenom doga- đaju.

Prezentacija je održana u Kamenolomu Džehveruša u Cazinu. Strijelci su imali priliku demonstrirati svoje vještine ciljanja i gađanja u uvjetima koji zahtijevaju ne samo izvrsno poznavanje oružja i balistike, već i pravilno prilagođavanje vremenskim uvjetima. Vjetar, temperatura i atmosferski uvjeti igrali su ključnu ulogu u uspješnom ciljanju na toj udaljenosti.

“Ovo je trenutak za koji smo se pripremali i s nestrpljenjem ga iščekivali. F-Class streljaštvo je posebna disciplina koja stavlja naglasak na preciznost i udobnost streljača. Ova disciplina posebno privlači one koji uživaju u preciznom ciljanju i izazovima dugih udaljenosti. Također, donosi izazove koje stvarno testiraju granice vještine svakog strijelca, a mi smo ponosni što smo bili u mogućnosti prezentirati i približiti ovu disciplinu našim gostima i upoznati ih o kakvoj sportskoj disciplini se radi. Ovdje želimo prezentirati i neke od dosadašnjih rezultata koje su naši strijelci iz Streljačkog kluba Una ostvarili pojedinačno i ekipno na internacionalnim takmičenjima”, rekao je Damir Prošić, jedan od organizatora događaja.

Ostvareni su slijedeći rezultati:

Mirza Durić – 1. mjesto 100m MK Vrbovec, HR, 11/109 FTR Osijek, HR, 4/84 F-Open Osijek, HR;

Damir Prošić – 2. mjesto 300m Minhen, DE, 1. mjesto 300m Zančani, SLO, 7/109 FTR Osijek, HR, 7/84 F-Open Osijek, HR, 5/60 Vrbovec, HR; SK Una 3. mjesto 600 m Vrbovec, HR.

Uz strijelce i članove lokalnih streljačkih klubova, događaju su prisustvovali i Mustafa Ružnić, premijer USK-a zajedno sa Božidarom Živkom ministrom unutrašnjih poslova USK-a, Šuhretom Hadžalićem savjetnikom gradonačelnika grada Cazina i Emirom Dautovićem predsjednikom sportskog saveza USK-a.

“Danas smo vidjeli sjajne trenutke preciznosti i koncentracije, te izvanredne rezultate SK Una. Želimo da izrazimo podršku ovoj novoj sportskoj disciplini na našim prostorima, te da se streljačkoj zajednici, u skladu sa našim mogućnostima, svi stavimo na raspolaganje kada je u pitanju daljnji razvoj ovog sporta. Ovo je samo početak, radujemo se budućim događajima i daljnjem razvoju dalekometnog streljaštva na prostoru našeg kantona” kazao je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Prezentacija je također pružila priliku educirati prisutne o sigurnom rukovanju vatrenim oružjem i streljačkim pravilima. Organizatori su osigurali da sve sigurnosne mjere budu strogo poštovane, a prisutni su mogli dobiti informacije o tehnikama ciljanja, balistici i ostalim aspektima ove discipline.

Prva prezentacija dalekometnog streljaštva po F-Class pravilima zasigurno je ostavila dubok dojam na sve prisutne i označila je novu eru u svijetu streljaštva na Unsko-sanskom kantonu. S ushićenjem se iščekuju budući događaji koji će dalje popularizirati ovu disciplinu među streljačkom zajednicom i javnošću.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.