ŠUMARIJADA: Vlašić centar takmičenja i druženja

Objavljeno: 19-09-2023 | 10:04

ŠUMARIJADA: Vlašić centar takmičenja i druženja

U organizaciji Šumsko-privrednog društva Srednjobosanskog kantona i partnera u Sportsko-rekreativnom centru “Eko-FIS” na Vlašiću ovog vikenda  održana je 8. Šumarijada.

Ovogodišnjem druženju i takmičenju prisustvovalo je oko 600 učesnika iz cijele FBiH, a pored domaćih učesnika i posjetitelja ovogodišnja Šumarijada imalo je goste iz Turske, Hrvatske i Slovenije.

Trodnevna manifestacija

Otvorenju ovogodišnje manifestacije  prisustvovale su zvanice iz naučnog, sportskog i političkog života SBK i F BiH.

Direktor Šuma SBK/KSB Vildan Hajić istakao je zadovoljstvo zbog organizacije ovakve manifestacije i nadu da će sve proteći u najboljem mogućem redu.

– Želim vam puno sreće, zdravlja i druženja i da se ugodno i lijepo osjećate na Vlašiću. Nadam se da će sve proteći u fer atmosferi, a ono što je najvažnije je da se svi lijepo družimo. Organizacija se potrudila da sve bude na najvišem nivou i nadam se da će u budućnosti ovo biti urnek za održavanje  naših druženja, istakao je Hajić.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović također je zaželio dobrodošlicu svim posjetiteljima i učesnicima ove manifestacije i poželio im je da svoje vrijeme naVlašiću provedu što je bolje moguće.

– Naši privredni subjekti su pomogli organizaciju i olakšali sve ovo. Čestitam organizatorima, Šumama SBK i direktoru što su uspjeli da okupe ovoliki broj ljudi,  naglasio je načelnik Dautović.

Trodnevnu manifestaciju na Vlašiću je zvanično otvorio premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo koji je u svom govoru istakao koliko je zapravo važna šuma i posao svih učesnika ove manifestacije za očuvanje naše planete.

-Sva privredna društva koja se bave šumarstvom su društveno odgovorna i vi ste važna privredna grana i važan factor razvoja privrede našeg Kantona i FBiH. Svi zajedno učestvujete u očuvanju naše prirode, naše zemlje, istakao je Lendo.

Sportska takmičenja i kviz

Uz druženje i takmičenje, učesnici iz cijele Federacije mogu da se upoznaju sa najnovijim dostignućima, alatima i mašinama koje koriste ili mogu koristiti u svom poslu. Kompanija “JasminM”, jedan od izlagača, je predstavila najmodernije mašine u oblasti šumarstva i drvoprerade, čije pojedinačne vrijednosti prelaze milion KM, a koje mogu da u procesu rada zamijene desetine radnika i višestruko ubrzavaju procese, osiguravajući veću sigurnost.

Ovogodišnje takmičenje na Šumarijadi ima svoj sportski segment, od sportova kao što su odbojka, mali nogomet, povlačenje konopca, trčanje, kao i šumarske discipline – kombinovani rez, okretanje vodilice, podsjecanje stabla.

Pored uobičajnih disciplina ove godine Šumarijadu krasi i Šumarski kviz u kojem ekipe odgovaraju na pitanja iz oblasti šumarstva. 

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2023.

web-razvoj i dizajn: Osman D.