14/07/2024

AK KRAJIŠNIK: Na atletskom mitingu u Beogradu ostvario zapažen rezultat

Objavljeno: 04-01-2024 | 11:05

AK KRAJIŠNIK: Na atletskom mitingu u Beogradu ostvario zapažen rezultat

U Beogradu je posljednjeg vikenda 2023. godine u organizaciji AK „Partizan“ održan sedmi po redu, a ujedno i najveći i najmasovniji dvoranski atletski miting pod nazivom “Miting budućih šampiona”. Na ovom takmičenju pojavio se veliki broj atletičara iz država okruženja i šire, a nastup su zabilježili i takmičari Atletskog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše, koji su se na kraju ove godine u Veliku Kladušu vratili sa osvojenom zlatnom medaljom.

Briljantan uspjeh ostvario je Ermin Beganović koji je u disciplini 800 metara uzrasta U-20, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, a kroz cilj je prošao ispred takmičara Mohameda Almusaabija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Pietrua Secmana iz Rumunije. Kladušanin Ermin je od samog starta utrke vodio utrku te je na kraju po drugi put uspio osvojiti zlatnu medalju na ovom prestižnom takmičenju.

U kategoriji takmičara do osamnaest godina nastupila su dva predstavnika AK “Krajišnik” u istoj disciplini (800 metara) gdje je Harun Hušidić osvojio visoko peto mjesto istrčavši pritom svoj novi lični rekord za devet sekundi, a dobru utrku odradio je i Muhamed Dizdarević, njegov klupski kolega  također upisavši svoj najbolji rezultat. Najmlađa takmičarka Farah Abdić nastupila je u disciplini 800 metara te ostvarila odlično vrijeme i visok plasman.

Sa takmičenjem u Beogradu atletičari iz Velike Kladuše stavili su tačku na jednu od najuspješnijih sezona. Već u januaru naredne godine takmičare AK “Krajišnik” očekuju novi izazovi kroz nastupe na prestižnim dvoranskim mitinzima.

Objavio: usn krajina