19/07/2024

AMERIKANCI KAŽNJAVAJU OPOZICIJU: Ugašen sajt Srpske demokratske stranke

Objavljeno: 16-02-2023 | 12:09

AMERIKANCI KAŽNJAVAJU OPOZICIJU: Ugašen sajt Srpske demokratske stranke

Tako su dakle domeni sdsrs.com i sdsrs.net koje SDS koristi od 2007.godine ugašeni.

Sajt Srpske demokratske stranke ugašen je, domen onemogućen, a SDS je dobio obavještenje da je razlog taj što se ta stranka nalazi na OFAC-ovoj crnoj listi.

U dokumentu koji je u posjedu N1 vidi se obrazloženje za trajno ukidanje domene “bez mogućnosti vraćanja i bez mogućnosti kompenzacije štete”, stoji u mailu koji je poslat SDS-u iz provajdera GoDaddy iz Arizone.

Tako su dakle domeni sdsrs.com i sdsrs.net koje SDS koristi od 2007.godine ugašeni.

Iz ove stranke kažu da su već registrovali domen sds.rs koji je “svakako adekvatniji naziv”.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević kaže da je do ovoga došlo bez ranijeg upozorenja, a podsjeća da je SDS na crnoj američkoj listi od 2004.godine te da je taj domen do sada funkcionisao. Nije siguran iz koje kuhinje dolazi ovaj vid “pritiska”:

“Ni onaj, ni ovakav SDS strancima nije valjao. Ne znam da li to ima veze sa nekim posjetama, ali vremenska koincidencija postoji”, rekao je Miličević u kratkom telefonskom razgovoru.

O svemu će detaljnije danas na press konferenciji u Bijeljini.

Inače, pojedini članovi stranke na društvenim mrežama gašenje sajta i domena dovode u vezu sa posjetom predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potpredsjednice SNSD-a Željke Cvijanović, Sjedinjenim američkim državama.

SDS je na crnoj listi od 2004.godine, američke sankcije uvedene su mnogim funkcionerima te stranke, ali rad stranke nikad nije zabranjen, iako je takav poziv bio upućen 2005.godine iz Međinarodne krizne grupe prema Kancelariji OHR-a.

SDS-u su ugašene i mail adrese što u ovoj stranci smatraju najvećom štetom.  

Objavio: usn krajina