21/07/2024

AN “JEDINSTVO” NA TIKA-TAKA LIGI U HRVATSKOJ: Poraz i pobjeda u Zagrebu

Objavljeno: 16-02-2024 | 08:48

AN “JEDINSTVO” NA TIKA-TAKA LIGI U HRVATSKOJ: Poraz i pobjeda u Zagrebu

U vikendu iza nas nastavljeno je takmičenje u TikaTaka ligi u  Zagrebu, gdje nastupaju mladi nogometaši. Na ligaškom takmičenju nastupa i Akademija nogometa “Jedinstvo” iz Bihaća sa više generacija ove nogometne škole. Proteklog vikenda mladi Bišćani nastupili su sa svoje dvije generacije i to ekipa generacija 2010. i generacija 2012/2013. Bišćani su uz dobru igru ostvarili polovičan rezultat ostvarivši jednu pobjedu i jedan poraz.

Ekipa generacija 2012/2013. je odigrala vrlo kvalitetnu i sadržajnu utakmicu uz dosta prilika sa obje strane sa ekipom NK “Savica”. Susret su nogometaši AN “Jedinstvo” dobili u svoju korist rezultatom 3:0. Ekipa iz Bihaća bila je uvjerljiva na terenu, te je zasluženo slavila. Treba istaći da je ekipa NK “Savica” u rosteru imala veliki broj igrača, tako da je trener u 25. minuti susreta zamijenio kompletnu ekipu, što nije utjecalo na igru veoma raspoložene ekipe AN “Jedinstvo” koja je bila bolja na terenu i protiv prve i protiv druge ekipe NK “Savica”. Utakmica je završena  pobjedom Akademije nogometa “Jedinstvo” rezultatom 3:0, koji su i  proteklog vikenda osvojili nove bodove koji su ih ostavili u samom vrhu prvenstvene tabele Tika taka lige za generaciju 2012/2013.

Generacija 2010.godišta je odigrala vrlo kvalitetnu utakmicu sa vršnjacima iz NK “Karlovac”. Odigrana je dosta dinamična utakmica, a na kraju su slavili nogometaši NK “Karlovac” rezultatom 4:1. I pored poraza treneri Denis Čavkić i Alen Begić zadovoljni su prikazanim u oba odigrana susreta u Zagrebu.

 U subotu, 17. februara nastavlja se takmičenje, a nogometaše AN “Jedinstvo” očekuju novi susreti u kojima će tražiti pobjedu za što bolji plasman na prvenstvenoj tabeli.

Objavio: usn krajina