14/07/2024

BOSANSKA KRUPA: U toku višemilionski projekti

Objavljeno: 31-03-2023 | 08:30

BOSANSKA KRUPA: U toku višemilionski projekti

Građevinski radovi na više lokacija i realizacija milionskih projekata trenutna su dešavanja u Bosanskoj Krupi. Nakon što su stvoreni uslovi za privredni razvoj, stabilne industrijske zone, uveliko se krenulo i sa infrastrukturnim projektima koji za cilj imaju stvoriti bolji ambijent lokalnom stanovništvu i ponuditi više razloga za dolazak turista, ali i njihov povratak svake naredne godine.

Projekti, kao što je novi gradski trg, trebali bi biti gotovi do početka ljetne sezone, dok će za sportsko-rekreativni centar biti potrebno ipak nešto više vremena.

Povodom građevinskih radova u ovoj maloj krajiškoj općini, oglasio se, putem društvenih mreža, načelnik Armin Halitović:

– Počelo je!!! Uređenje Trga Alije Izetbegovića je u punom jeku. Starta i rješavanje kanalizacije u Ulici 511. slavne, lijeva strana, kanalizacija u Otoci kanal i prema Mandi, kompletna rekonstrukcija Ulice Mirsada Crnkića, kanalizacija, asfalt i trotoari. Dvorana se uveliko radi. U kampu na Velikim adama su startali radovi. U pripremi su po dva lijepa projekta za Pistaline i Jezerski. Oko dva miliona KM za lokalne puteve na cijeloj terotoriji Grada Bosanska Krupa. Daljnja izgradnja vodovodne mreže. Biće ovo rekordna godina na teritoriji Grada Bosanska Krupa, napisao je gradonačelnik Halitović.

Objavio: usn krajina