14/07/2024

DRUGI MEĐUNARODNI DJEČIJI TURNIR “ATELJE CLUB 3E CUP 2024”: Sveukupni pobjednik ekipa NŠ “Talent” iz Cazina

Objavljeno: 28-06-2024 | 12:19

DRUGI MEĐUNARODNI DJEČIJI TURNIR “ATELJE CLUB 3E CUP 2024”: Sveukupni pobjednik ekipa NŠ “Talent” iz Cazina

Drugu godinu zare­dom u Bi­haću je održan 2. Međunarodni dječji turnir “Atelje Club 3E CUP 2024. Organizator turnira je Omla­dinska škola nogometa “3E” Bihać, koja zasigurno važi za jednu od najkvalitetnijih nogometnih škola u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu. Veoma predan rad i posveće­nost mladim nogome­ta­šima od strane njihovih tre­ne­ra, uprave kluba i roditelja, te besprijekoran trud urodio je plodom, a to se moglo vidjeti i na ovogodišnjem turniru.
Turnir je trajao dva dana, a učestvovale su pedeset i četiri ekipe koje su bile podijeljene u šest dobnih generacija (2012, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godišta).Odigran je veliki broj kvalitetnih i zanimljivih susreta, a turnir je popratio veliki broj gledalaca koji su bodrili svoje ekipe sa tribina stadiona Pod Bori­ćima. Pred početak takmiče­nja revijalnu utakmicu odi­grali su najmlađi polaznici NŠ “3E” iz Bihaća.
Sveukupni pobjednik 2. Među­na­­rodnog dječjeg tu­rnira “Atelje Club “3E” CUP 2024 Bihać” je ekipa NŠ “Talent” iz Cazina. Pehari i medalje su uručeni za najbo­lje tri ekipe po genera­cijama, dok su četvrtoplasirane ekipe nagrađene sa meda­ljama za osvojeno četvrto mjesto.
Organizator turnira osigurao je nagrade u svim kate­go­rijama ekipno i pojedina­čno, a nagrađene su i najbo­lje navijačke skupine. Svih šest najboljih golmana po generacijama od kompanije RG BiH dobili su na poklon golmanske rukavice, dok je Glamur Dizajn nagradio sve­u­kupnog pobjednika ekipu NŠ “Talent” Cazin sa ko­mple­­tom sportske opreme (18 igračkih + 2 golmanska dresa).
Pobjednik generacije U-7 (2017 godište) je ekipa NŠ “3E” iz Bihaća, drugo mjesto pripalo je ekipi NŠ “Talent” Cazin dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ “Gomila” Stijena. Prvo mjesto u generaciji U-8 (2016. godište) je ekipa NŠ “3E” Bihać, dok je drugo mjesto pripalo ekipi OFK “Bihać”. Treće mjesto osvojila je ekipa NŠ “Talent” Cazin. U generaciji U-9 (2015. godište) prvo mjesto osvojili su nogo­metaši AN “Jedinstvo”, dok je drugo mjesto pripalo ekipi NŠ “Talent” Cazin. Turnir na trećem mjestu završila je ekipa OFK “Bihać”. Kao prvoplasirani u generaciji U-10 (2014. godište) turnir su završili nogometaši NŠ “Talent” Cazin, koji su u finalnom susretu savladali ekipu NŠ “3E” Bihać. Treće mje­sto osvojila je ekipa OFK “Bihać”.
Prvoplasirana ge­neracije U –11 (2013. godište) je ekipa NK “Mla­dost” Polje, dok je drugo mje­sto pripalo ekipi NŠ “Talent” Cazin. Treće mjesto ove generacije osvojila je ekipa OŠN “3E” Bihać. Nogometaši AN “Jedinstvo” Bihać osvojili su prvo mjesto u generaciji U-12 (2012. godište) dok je na drugom mjestu turnir završila ekipa Loka 13 iz Hrvatske. Treće mjesto pripalo je ekipi NK “Radnički” Ćora­lići. Tu­rnir su odlično vodili sudije Zjakić, Kasupović, Fajić.
Sve pohvale učesnika idu organizatoru Omladinskoj školi “3E” iz Bihaća i njiho­vim trenerima, koji su veći­nom bivši igrači NK “Jedi­nstvo” Bihać. Organizator turnira se na kraju zahvalio svim ekipama, koje su uče­stvovale na ovom prestižnom dječjem turniru, kao i svim posjetiocima. Također, zahvale idu i na adresu svih spo­nzora i generalnog pokrovi­telja turnira Atelje Cluba Bihać.

Objavio: usn krajina