14/07/2024

EMERIK BLUM KAO INSPIRACIJA UDRUŽIVANJA SNAGA: Ujedinjeni u “Blumtequ” pozicioniraju se na globalnom nivou

Objavljeno: 15-01-2024 | 20:06

EMERIK BLUM KAO INSPIRACIJA UDRUŽIVANJA SNAGA: Ujedinjeni u “Blumtequ” pozicioniraju se na globalnom nivou

Dvije prepoznate softverske kompanije u Bosni i Hercegovini, Ankora i Ant Colony najavljuju spajanje svojih operacija u zajedničku kompaniju pod imenom Bloomteq.

Ovaj naziv nije slučajan, već predstavlja počast čuvenom Emeriku Blumu, osnivaču i prvom direktoru Energoinvesta, te istinskom izvoru inžinjerske i poslovne inspiracije.

Regionalno liderstvo – globalna prepoznatljivost

U svjetlu dosadašnjeg iznimno prepoznatljivog rada i snažnih poslovnih osnova, ove dvije kompanije s ponosom stupaju u novu fazu svog razvoja. Njihova zajednička vizija i bogato dosadašnje iskustvo predstavljaju ključni korak ka pozicioniranju kompanije Bloomteq kao globalno prepoznatljivog i relevantnog partnera u industriji.

Ekspertiza i inovativnost, koje su već bile ključni faktori njihovog dosadašnjeg uspjeha, sada postaju temeljni elementi u ostvarivanju novih ciljeva sa timom od preko 100 stručnjaka. Bloomteq započinje svoje poslovanje s već impresivnim portfolijom globalno prepoznatljivih partnera, među kojima se ističu kompanije poput Audija, Boscha, Canona, Addeco Grupe, OneLifea i drugih.

Nermin Hadžić, izvršni direktor Bloomteqa

Nermin Hadžić, izvršni direktor Bloomteqa, ističe da njihovo udruživanje ne samo da spaja dvije kompanije, već predstavlja pokretačku snagu za novu eru inovacija i postizanje ambicioznih ciljeva koje će ih pozicionirati kao prepoznatljivog partnera za globalne industrijske lidere.

“Želimo postati ključna destinacija za softverski razvoj, prepoznatljivi partner za razvoj softvera za 100 vodećih svjetskih kompanija, istovremeno postavljajući nove standarde. Udruživanjem snaga stvaramo i tim sa preko 15 godina iskustva, dijeleći visoke profesionalne standarde i posvećenost inovacijama. Sa snažnim fokusom na kvalitet rada i progresivnu poslovnu filozofoiju, vjerujemo da će Bloomteq postati pokretački faktor razvoja softverske industrije u Bosni i Hercegovini, istovremeno stvarajući nove vrijednosti za lokalnu zajednicu” , izjavio je Nermin Hadžić.

Strateško partnerstvo za kreiranje vrhunskih tehnoloških rješenja

Ismir Harambašić, suosnivač i direktor sektora za razvoj, ističe važnost partnerstva kao odlučan korak prema kreiranju naprednih tehnoloških rješenja za trenutne i potencijalne partnere. Njihova zajednička vizija snažno naglašava posvećenost izgradnji boljeg kolaboracijskog ambijenta kroz spoj kvaliteta, inovacija i podrške lokalnoj privredi.

Ismir Harambašić

“Sagledavajući retrospektivu poslovanja naše kompanije, u prethodnim godinama, postali smo sinonim za kvalitetna softverska rješenja, predanost izvrsnosti, te poticajan i inspirativan radni ambijent. Sa bogatim dosadašnjim iskustvom, prepoznali smo potrebu za novom dimenzijom poslovanja, kako bismo pružili usluge koje nadmašuju zahtjeve klijenata. Spajanjem snaga, stvaramo snažnu sinergiju stručnosti i inovacija, omogućavajući nam da klijentima pružimo vrhunska rješenja, te brže i efektivnije rezultate, sa širim rasponom mogućnosti. Naš fokus na kvaliteti rada i strast prema kreiranju tehnoloških rješenja ostaje nepromijenjen, a ovaj spoj nam pruža snažnu platformu za ostvarivanje ambicioznih ciljeva. Kroz Bloomteq, težimo postati ključna destinacija za softverski razvoj, a naša strateška vizija obuhvata ne samo ispunjenje očekivanja klijenata, već i aktivno poticanje inovacija, kreiranje novih radnih mjesta i provođenje obrazovnih inicijativa. S posvećenošću podršci lokalnoj privredi, ovo partnerstvo predstavlja novu fazu u našem razvoju i potvrdu vizije da zajedno, kao Bloomteq, gradimo priču koja će biti prepoznata po vrhunskim uslugama i dostignućima. Radujemo se izazovima pred nama i partnerstvu koje će donijeti koristi kako našim klijentima, tako i cijeloj regiji”, istakao je Harambašić.

Novi standardi IT industrije – Kreiranje prvog AI instituta

Bloomteq je na našem tržištu već započeo kreirati nove standarde industrije, te kao ključni doprinos zajednici ističu osnivanje prvog AI instituta u Bosni i Hercegovini, čija je misija istraživanje i primjena umjetne inteligencije.

Edin Mehić, suosnivač i direktor sektora za strategiju kompanije Bloomteq, ističe da ova inicijativa ne samo da donosi tehnološke inovacije, već pruža i dodatnu vrijednost klijentima i stručnjacima za razvoj softverskih rješenja. Nastojanje je da se Bosna i Hercegovina pozicionira kao centar za napredna istraživanja u području umjetne inteligencije odražava ambiciju postizanja izvrsnosti.

Edin Mehić, suoosnivač

“Osnivanjem prvog AI instituta u državi, želimo staviti fokus na istraživanje i implementaciju umjetne inteligencije. Ova inicijativa ne samo da donosi tehnološke inovacije, već donosi i dodatnu vrijednost našim klijentima i talentima, te omogućava povezivanje visokokvalitetnih znanstvenih istraživanja naših naučnika sa industrijskim sektorom. Ulazimo u eru umjetne inteligencije, revolucionarnu tehnologiju koja preoblikuje sve aspekte našeg života. Ova sveprisutna tehnologija ne samo da automatizira zadatke, već obogaćuje naše iskustvo, otvarajući nove puteve za inovacije i rast. Zbog toga naše partnerstvo ne samo da nastavlja tradiciju vrhunskih softverskih rješenja, već postavlja i nove standarde. AI Institut simbolizira našu predanost budućnosti tehnologije u Bosni i Hercegovini. Kroz istraživanje i primjenu umjetne inteligencije, želimo unaprijediti naše proizvode i doprinijeti razvoju AI sektora u regiji. Ovaj korak predstavlja našu ambiciju postizanja izvrsnosti i pozicioniranja Bosne i Hercegovine kao centra za napredna istraživanja u oblasti umjetne inteligencije”, izjavio je ovom prilikom Mehić.

U sljedećem razdoblju, Bloomteq će sa entuzijazmom raditi na unapređenju svojih proizvoda i usluga, te stvaranju poticajnog okruženja za rast i razvoj IT industrije i domaćeg privrednog ambijenta.

Pratite njihov rad putem društvenih mreža ili posjetite web stranicu www.bloomteq.com kako biste saznali više informacija.

klix.ba

Objavio: usn krajina