19/07/2024

INTERVJU: SAUD TERZIĆ: Istina će izaći na vidjelo, a počinioci iza rešetaka

Objavljeno: 17-11-2022 | 07:51

INTERVJU: SAUD TERZIĆ: Istina će izaći na vidjelo, a počinioci iza rešetaka

U noći drugog oktobra, ispred diskoteke Advantage Center koja djeluje u sklopu City Centar Cazin, u besvjesnom stanju pronađen je Azur Terzić. Student International Burch Univerziteta u Sarajevu i uspješan košarkaš KK “Igman” hitno je hospitaliziran prvo u Kantonalnu bolnicu Bihać, a potom u Klinički centar Sarajevo. Povrede koje su Azuru Terziću ustanovljene bile su teške, prijelom kičme, zbog čega je mladić jedno vrijeme bio u induciranoj komi. Šta se dešavalo kobne noći u cazinskoj diskoteci ili ispred nje, za sada službeno nema saznanja. Istragu o događaju provode FUP i Tužilaštvo USK-a. O događaju koji je uzdrmao javnost u regiji, za Krajinu govori Saud Terzić, otac teško povrijeđenog Azura.

KRAJINA: Na početku, hvala Vam što ste pristali na razgovor za naše novine. Iako ste do sada više puta govorili o ovom događaju, možete li nam kazati retrospektivu događaja, ali nas prvenstveno interesira kako je Azur sada?

Terzić: Azur je svaki dan sve bolje i bolje, s tim što je zadobio trajnu povredu donjih ekstremiteta i to je ono što o njegovom zdravstvenom stanju sada mogu reći. Komunikativan je, počeo je pomalo jesti i obroke osim bolničkih, sada jede na usta, tako da je s tog aspekta, situacija bolja. Na kućnu njegu će izaći, sa familijom, uz nadzor patronažne službe, liječnika i medicinskog osoblja.

KRAJINA: Drugog oktobra dogodio se jezivi napad na njega, od tada ste kao obitelj, uz Azura, ali i u velikoj agoniji. Istraga o cijelom slučaju je pokrenuta, da li ste zadovoljni rezultatima?

Terzić: Nevjerojatnih propusta bilo je odmah na početku istrage koju je provodila prvo PU Cazin, a onda MUP USK-a. Zbog toliko propusta koji su počinjeni, jednostavno te istrage ne smatram ni ozbiljnim ni normalnim. Ni sam ne znam kako bih opisao to što se zvalo istraga, osim da kažem da je to bio najsramniji čin koji se mogao desiti, ako se to uopće može nazvati istragom. Sve je montirano, izrežirano, štite se određene osobe, štiti se objekat u kojem je počinjeno ovo što se dogodilo, tako da o tom dijelu istrage koju je vodila PU Cazin i MUP USK-a nekada čak ne želim ni pričati, ali mislim da je u najmanju ruku sramna. Zbog takvog načina vođenja istrage javno optužujem ljude koji su je i vodili, dakle ispred PU Cazin Saida Ljubijankića, a ispred MUP-a USK-a komesara Muju Koričića, protiv kojih ću kao roditelj oštećenog podnijeti prvo preko Unutrašnje kontrole MUP-a USK-a prijave, a onda i građanske prijave za sudjelovanje u mogu slobodno reći, zataškavanju djela.

Kompletan intervju čitajte u štampanom izdanju od 18. novembra 2022.

Objavio: usn krajina