19/07/2024

IZBOR NAJBOLJEG SPORTISTE BOSANSKE KRUPE: Junior Edi Jusić najuspješniji sportaš u 2023 godini

Objavljeno: 19-01-2024 | 09:30

IZBOR NAJBOLJEG SPORTISTE BOSANSKE KRUPE: Junior Edi Jusić najuspješniji sportaš u 2023 godini

U Organizaciji Sportskog saveza grada Bosanska Krupa održana je manifestacija Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa za 2023 godinu grada Bosanska Krupa. U prepunoj dvorani Kulturnog centra izabrani su najbolji u više kategorija. Najbolji sportaš Bosanske Krupe za 2023 godinu je Edi Jusić, kickboxing klub KBS Jezerski. Junior je osvojio odlično drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji juniori u light contactu – 63 kg, na 17. Balkan Openu koje je održano u Tešnju.

 Najuspješniji pojedinci i ekipe

Stručni žiri izabrao je najuspješnije seniore, juniori, kadeti, pioniri  te najuspješnijeg trenera sportskog radnika i ekipe. U konkurenciji seniora od šest nominiranih za najuspješnije su izabrani u muškoj konkurenciji Elvin Alijanović (USR Krušnica), dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija Ajla Fajić (AK Svjetlost). Od šest nominacija u juniorskoj konkurenciji za najuspješnijeg juniora izabran je  Edi Jusić (KBS Jezerski), dok je najuspješnija jnuniorka Asija Harbaš (AK Svjetlost). U nominaciji osam kadeta za najuspješnijeg u muškoj konkurenciji izabran je Adin Musić (KK Feniks), dok je najuspješnija kadetkinja Sara Kišmetović(KBS Serhat). Za najbolje pionire bilo je prijavljeno osam takmičara. Najuspješniji u muškoj konkurenciji je Amar Bešić (KBES „511-BK“), dok je kod djevojčica najuspješnija Hena Ramić (KBES „511-BK“). Za najuspješnijeg trenera u konkurenciji osam nominiranih izabran je Mirel Bratić (trener ŽNK Željezničar 2011), dok je za najboljeg sportskog radnika izabran Samir Šabić iz Atletskog kluba Svjetlost. Ukupno šest ekipa dalo je nominaciju za najuspješnije. Komisija je za najuspješniju mušku ekipu izabralanogometnu ekipu  GNK „Bratstvo 1918“, dok je za najuspješniju žensku ekipu izabrana ekipa Ženski nogometni klub „Željezničar 2011“.

Najbolji u školskom sportu i sportske nade

U konkurenciji školskog sporta za osnovne škole najuspješniji su prema ocjeni komisije bili Mirza Patković (Druga osnovna škola) dok je najuspješnija učenica Tea Patković (Prva osnovna škola). Najuspješniji u kategoriji srednjih škola bili su Faruk Bešić ( MSŠ „Safet Krupić“), dok je najuspješnija učenica Nejra Hrnčić (MSŠ „Safet Krupić“). Ekipno  najuspješnija škola u kategoriji 4 osnovne škole  za muške i ženske je  Druga osnovna škola, dok je u kategoriji srednjih škola najuspješnija MSŠ „Safet Krupić“. Najuspješniji pedagog osnovnih škola je profesorAdemir Hadžić, pedagog tjelesnog odgoja u Drugoj osnovnoj školi, dok je pedagog u kategoriji srednjih škola profesor Azra Selimović, pedagog tjelesnog odgoja u MSŠ „Safet Krupić“.

Sportski savez je nagradio i 24 sportske nade (do 12 godina), a priznanja su dobili Alina Hodžić, Nadija Harčević, (kickboxing), Nejra Kabiljagić, Amina Dizdarević (odbojka), Uma Suljkanović, Erika Džajić, Nahla Kekić, Lejla Šabić, Hafsa Sedić, Mahir Mahmić, Dalila Bešić, Sinan Džajić  (karate), Adem Bužimkić, Adnan Halilović, Mejrem Džajić, Advan Grošić (atletika), Ali Begić, Emin Jusić, Aid Mustafić, Eman Kahrić, Aman Kabiljagić (nogomet), Abas Dizdarević, Hamza Dizdarević, Asja Kadić (košarka),

Najuspješniji u sportu za invalidna lica, posthumna i posebna priznanja Na manifestaciji su izabrani i najbolji pojedinci i ekipe u sportu za invalidne osobe. Najbolji sportista u muškoj konkurenciji je Ramiz Gerdijanović, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija Ena Kurtović. Za najuspješnijeg trenera izabran je Amir Hadžipašić, dok je priznanje za sportskog radnika dodijeljeno Ibrahimu Hadžipašiću. Najbolja muška ekipa u 2023 godini je Boćarska sekcija, dok je za najuspješniju žensku ekipu izabrana Streljačka sekcija. Sportski savez Bosanska Krupa posthumno priznanje dodijelio je Irfetu Ramiću (NK Jezerski). Posebna priznanja Sportskog saveza dobili su Nadia Abazović (ŽNK Željezničar 2011), Almedina Šahinović, Anes Mušeljić i Ena Omerović (KBS Serhat), Elvis Kadić (USR Krušnica), Muhamed Atajić (NK Jezerski), Ajna Musić (KK Feniks). Priznanja su dodijeljena i za sponzore koji su dali svoj doprinos u razvoju sporta grada Bosanska Krupa. 

Objavio: usn krajina