14/07/2024

IZBOR SPORTISTE OPĆINE KLJUČ: Karatista Anes Amidžić najuspješniji sportaš u 2023. godini

Objavljeno: 09-02-2024 | 09:18

IZBOR SPORTISTE OPĆINE KLJUČ: Karatista Anes Amidžić najuspješniji sportaš u 2023. godini

U organizaciji Sportskog saveza Općine u Ključu je održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim ekipama za 2023. godinu. Prisutne su pozdravili Mujo Islamagić, predsjednik Sportskog saveza Općine Ključ koji je čestitao svim sportašima, a posebno dobitnicima priznanja za ostvarene rezultate u protekloj godini, te svima poželio sportsku sreću i u 2024. godini, Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK-a, koji je između ostalog istakao da je financijska podrška za rad klubova neophodna, te da Sportski savez USK ima odličnu suradnju sa Sportskim savezom Ključa,koju će podržavati i u narednom periodu. Načelnik Općine Nedžad Zukanović čestitao je sportistima te istakao da će Općina Ključ kao i do sada pružati podršku za unaprjeđenje sporta i sportskih aktivnosti u Ključu.

Najuspješniji sportista Općine Ključ za 2023. godinu je Anes Amidžić, karatista Karate kluba ” Ključ”, za ostvarene rezultate na međunarodnoj i domaćoj karate sceni.

Najuspješniji pojedinci i ekipe

Sportski savez Ključa nagradio je najuspješnije kadete, juniore, seniore, te je izabrao najuspješnijeg trenera, sportskog radnika i najuspješnije ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za najuspješnije kadetkinje izabrane su Džana Čahut, karatistkinja iz Karate kluba “Ključ” za ostvarene rezultate u protekloj godini, dok je iz loptačkih sportova priznanje dobila Sumeja Koljić, odbojkašica ŽOK “Ključ”. Najuspješniji junior u protekloj godini je karatista Jasmin Todorović, član KK “Ključ”, dok je u konkurenciji juniorki najuspješnija odbojkašica Ermina Čajić, članica ŽOK “Ključ”. U konkurenciji seniora najuspješniji su karatista Anes Amidžić (KK “Ključ”), dok je u konkurenciji seniorki priznanje dobila odbojkašica Lejla Halilović, članica ŽOK “Ključ”. Najuspješniji trener u borilačkim sportovima je Šefko Amidžić (karate), dok je u konkurenciji loptačkih sportova najuspješniji trener Saud Tičević, trener NK “Bajer 99” Velagići. Za najuspješnijeg sportskog radnika u 2023. godini izabran je Mehmedalija Avdić iz NK “Ključ”.

Priznanja su dobile i najuspješnije ekipe u borilačkim i loptačkim sportovima. Za najuspješniju mušku ekipu loptačkih sportova proglašena je nogometna ekipa NK “Bajer 99” Velagići, dok su u ženskoj konkurenciji najuspješnije Karate klub “Ključ” i borilačkim sportovima i Ženski odbojkaški klub “Ključ” u loptačkim sportovima.

Perspektivni sportaši i najuspješniji u školskom i sportu za invalidna lica

Sportski savez općine nagradio je ukupno 37 mladih perspektivna sportaša iz različitih sportova. Priznanja su dobili Kenan Hrnčić (košarka), Muhamed Kuburaš, Asja Hodžić  (taekwando), Adnan Tičević, Ahmed Kuburaš, Anel Dubica, Ena Balagić, Medina Botonjić, Aid Omanović,Danni Hadžić, Isak Kulenović, Amar Pobrić, Amar Komić. (nogomet), Medina Draganović, Hana Dedić, Amina Koljić, Lejla Draganović, Džana Temimović, Amila Omanović, Emina Šarić, Lamija Ibrahimović, Amina Draganović, Naida Kadrić (odbojka), Hana Vučkić, Amina Vučkić, Lejla Vučkić, Nejla Čarkić, Vedad Halilović, Dženan Koljić, Tajra Medanović (karate), Danin Draganović, Mujo Draganović, Emir Zjakić, Amar Zjakić (stolni tenis).

Priznanja Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja za najuspješnije učenike /sportaše osnovnih škola odabralo je Dženana Pračalića i Nejlu Delić. U konkurenciji srednjoškolaca priznanja su dobili Adis Sejarić i Amna Silajdžić. Savez za sport i rekreaciju invalida općine Ključ nagradio je najuspješnije pojedince za ostvarene rezultate u protekloj godini. Priznanja su dobili Mujo Islamagić i Vahida Bešlagić.

Posebna priznanja za ostvarene rezultate i razvoj sporta

Posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini dobili su Enida Draganović i Ema Medanović, karatistkinje i Mensur Mešanović, stolnoteniser STK “Ključ”. Posebna priznanja Sportskog saveza dobili su i pojedinci za unaprjeđenje razvoja sporta općine Ključ. Priznanja su dobili Ferid Harambašić za unaprjeđenje školskog sporta, Midhad Zečević za unaprjeđenje karate sporta, Ismet Duganhodžić, Amer Hajdarević i Mersad Draganović za unaprjeđenje nogometa, Muris Kapetanović za razvoj i unaprjeđenje atletike.

NK “Ključ” je dobio priznanje za razvoj nogometa sa 100-godišnjom tradicijom i Planinarsko društvo za promociju i razvoj planinarskog sporta u općini Ključ.

Objavio: usn krajina