19/07/2024

JAVNO PREDUZEĆE „VODOVOD“ BIHAĆ: Nabavljeni kamion-cisterna i mobilne wc kabine za iznajmljivanje

Objavljeno: 31-10-2023 | 12:13

JAVNO PREDUZEĆE „VODOVOD“ BIHAĆ: Nabavljeni kamion-cisterna i mobilne wc kabine za iznajmljivanje

Javnom preduzeću „Vodovod“ Bihać isporučena je kamionska cisterna za crpljenje fekalija sa deset wc molbilnih kabina. Ovo je vrlo značajan potez Uprave ovog preduzeća na čelu sa direktorom Mirsadom Merdanićem, jer su se na području Unsko-sanskog kantona do sada pokretne wc kabine iznajmljivale sa područja drugog entiteta.

Ubuduće JP „Vodovod“ Bihać ima mogućnost da građanima ovog kantona pruži usluge ove vrste usluge. Ukupna vrijednost nabavke ovog vozila sa wc kabinama iznosi 183.000 KM. U planu je da se  nabavi još 50 wc kabina jer je ovaj broj nedostatan za područje i potrebe grada Bihaća.

 – Na kamionu se nalazi cisterna sa pumpom i ima platformu za četiri wc kabine, koje odvozi na teren i povremeno dolazi da iscrpi fekalije, a nakon toga se doda hemijska tekućina radi neutralisanja mirisa. Ovo je osmo vozilo po redu koje smo nabavili u protekle dvije godine. Imali smo u 2021. godini nabavku jednog kombi vozila za potrebe naših radnika i majstora na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Nakon toga smo nabavili dva kedi vozila, također za potrebe tima detekciju kvarova i obilazak terena. Zatim smo nabavili dvije cisterne pitke vode, jedna od 4.000 i druga od 15.000 litara. Također smo nabavili jedan kamion do 3,5 tone kiper, koji nam služi za dovoz materijala i roba. A prije mjesec dana smo nabavili novu Ladu Nivu koja je koštala više od 40.000 KM i to je terensko vozilo. Imamo rezervoare, pumpne i prepumpne stanice po šumama i brdima, te nam zbog toga treba terensko vozilo da može zimi i po blatu može otići na te lokacije, istakao je direktor Mirsad Merdanić.

Ukupna vrijednost osam vozila koja su nabavljena za vrijeme Merdanićevog mandata iznosi više od 830.000 KM. Ovim je obogaćeno pružanje usluga JP „Vodovod“ i kvalitetnije pružanje usluga u oblasti čišćenja fekalnih voda.

Objavio: usn krajina