19/07/2024

KICKBOXING KUP  ‘SANA OPEN 2023’: Nastupila 34 kluba sa 294 takmičara

Objavljeno: 12-10-2023 | 10:36

KICKBOXING KUP  ‘SANA OPEN 2023’: Nastupila 34 kluba sa 294 takmičara

U Sanskom Mostu  u organizaciji KBS “Galaja” proteklog vikenda održan je Međunarodni kickboxing kup „ Sana open 2023 “. Nastup na ovom kvalitetnom takmičenju zabilježila su 34 kluba sa ukupno 294 takmičarem. Takmičenje je održano  u svim uzrasnim kategorijama u četiri discipline i to light contact, poingt fight, kick light i muzičke forme u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora, a na turniru su sudjelovali klubovi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

Takmičenje je održano u sklopu manifestacije obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta, a takmičare je pozdravio Faris Hasanbegović, načelnik Općine Sanski Most, zaželjevši im ugodan boravak i ostvarenje što boljih sportskih rezultata. Turnir je u potpunosti opravdao očekivanja. Nastup su zabilježili neki od trenutno najboljih boraca u regionu , koji su prezentirali kvalitetne i zanimljive nastupe.

KBS „Ljutoč“ najuspješniji klub sa 13 zlatnih, 11 srebrenih i tri brončane medalje

KBS „Ljutoč“ – Orašac i ove godine je proglašen za najbolji klub na turniru. Takmičari ovog kluba zabilježili su odlične rezultate osvojivši ukupno 27 medalja od čega 13 zlatnih, 11 srebrenih i tri brončane. Takmičarka ovog kluba Dalila Šehić proglašena je najuspješnijom starijom kadetkinjom, dok je priznanje dobila i Lejla Zulić, koja je proglašena najuspješnijom seniorkom.

Ukupno 18 medalja za takmičare KBS “Zino”

KBS “Zino” Bihać ostvario je zapažene rezultate u Sanskom Mostu  osvojivši ukupno 18 medalja od čega osam zlatnih, šest srebrenih i četiri brončane. U ekipi KBS “Zino” nastupio je veći broj mladih takmičara (početnika) kojima su ovo bili prvi mečevi u karijeri.

U svojim nastupima  prva mjesta i zlatne medalje u jakim konkurencijama ostvarili su Azra Hušić, PF, CH B -27 kg, Sarah Hodžić (dvije), PF OC-50 kg  i LC OC -46 kg, Benjamin Čelebić, PF CH -27 kg, Alaudin Čelebić, LC OC -52 kg, Ismar Pečenković, LC OC B-52 kg, Imran Karabegović, LC OC -57 kg, Kenan Bašanović, LC PC B+69 kg. Druga mjesta i srebrene medalje u svojim nastupima ostvarili su  Nedžla Hamidović (dvije), PF, YC+47 kg  i LC YC B+47 kg, Una Rahmanović, LC, S-70 kg, Emin Đerahović, PF, YC-47 kg, Harun Čelebić, LC, YC -37 kg, Imran Karabegović , PF, OC-57 kg. Dobre nastupe i osvojena treća mjesta i brončane medalje zabilježili su Omar Karabegović, PF, YC -37 kg, Harun Čelebić, PF, YC -37 kg, Dženan Muminagić, PF, YC+47 kg, Alaudin Čelebić, LC, OC-57 kg. I pored veoma dobrih nastupa Šejma Đerahović i Emin Mešić ovog puta nisu osvojili medalje. Treneri Dinko Hodžić i Haris Alešević zadovoljni su nastupom svojih mladih takmičara na takmičenju u Sanskom Mostu.

Zlato i srebro za Edija Jusića iz KBS „Jezerski“

KBS „Jezerski“ ostvario je također dobre rezultate na takmičenju u Sanskom Mostu. Takmičar ovog kluba u juniorskoj konkurenciji Edi Jusić uspio je osvojiti dvije medalje i to zlatnu u PF J -69 kg i srebrenu u LC J-69 kg.

Četiri zlatne i jedna brončana medalja za KBC “Bihać”

Kickboxing centar “Bihać” na takmičenju u Sanskom Mostu predstavio se sa brojčano malom ekipom (šest takmičara) koji su u jakoj konkurenciji u svojim disciplinama i težinskim kategorijama ostvarili zapažene rezultate.

Takmičari ovog kluba osvojili su ukupno pet medalja od čega četiri zlatne i jednu brončanu. Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su Dino Čustović, PF, mK -37 kg,

Mak Čustović, PF, sK -57 kg, Elvin Šomić, LC, sK +69 kg, Ismedina Kurtović, PF, sK -55 kg. U klubu su zadovoljni nastupom u Sanskom Mostu, te najavljuju još bolje rezultate na predstojećem kickboxing takmičenju  u Kutini  u Hrvatskoj.

Najuspješnija juniorka Adna Midžić takmičarka KBV “Kurto”

Nastup sa ostvarenim dobrim rezultatima u Sanskom Mostu imao je i KBV “Kurto” iz Bihaća koji se predstavio sa svojih šest takmičara. U svojim disciplinama i težinskim kategorijama osvojili su ukupno šest medalja od čega četiri zlatne, jednu srebrenu i jednu brončanu. Trener Nedim Malkoč zadovoljan je nastupom svoje ekipe , a posebne pohvale uputio je za Adnu Midžić, koja je svojim nastupom u Sanskom Mostu osigurala i pehar za najbolju juniorku takmičenja.

Devet medalja za takmičare KBS “Pokoj”

KBS “Pokoj”  iz Bihaća na takmičenju u Sanskom Mostu predstavio se sa svojih devet takmičara.  Ekipa ovog kluba zabilježila je dobre nastupe u svojim disciplinama i kategorijama. Klub je osvojio ukupno devet medalja od čega četiri zlatne, četiri srebrene i jednu brončanu medalju.

Takmičar Eman Rekanović osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u  kl -84kg. Do naslova najboljeg zabilježio je tri odlične borbe i isto toliko pobjeda , te je proglašen i za najboljeg junior takmičenja.

Najmlađi takmičar ovog kluba Džan Čavkunović osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u u pointfightingu  + 36 kg. Zlatne medalje i prva mjesta osvojile su i Jasmina Ćehić pf, – 65 kg, Selvedina Okugić pf – 42 kg.

Druga mjesta i srebrene medalje osvojile su Ajla Demirović u kategoriji point fight, Raisa Mujagić, mlađa kadetkinja pf -47 kg, Ekrema Zulić, pf -42 kg, Zlate Zulić, pf  -32 kg. Treće mjesto i brončanu medalju osvojio je i Dženan Tutić, St kadet , Kl -47 kg koji je u svojoj kategoriji imao četiri protivnika.

Edin Alagić

Objavio: usn krajina