13/07/2024

KONTINUITET MALTRETIRANJA: Bošnjaci Čapljine žale se na “teror” HDZ-ovog načelnika Vidića

Objavljeno: 19-10-2023 | 20:32

KONTINUITET MALTRETIRANJA: Bošnjaci Čapljine žale se na “teror” HDZ-ovog načelnika Vidića

Tvrde da je Vidić dozvolio bespravnu gradnju autobuske stanice dignute tik uz tamošnji harem i džamiju

Građevinske mašine prave autobusku stanicu odmah uz džamiju na na magistralnom putu M17

Bošnjaci nastanjeni u čapljinskom naselju Višići tvrde da proživljavaju teror u režiji čapljinskog načelnika Smiljana Vidića (HDZ BiH)Tvrde da je Vidić dozvolio bespravnu gradnju autobuske stanice dignute tik uz tamošnji harem i džamiju te da je sve urađeno bez konsultacija s Bošnjacima Višića, piše Stav.ba.

Ključna osoba u tom poslu, kako tvrde, jeste Sandro Jurković, kojeg nazivaju Vidićevom desnom rukom. Kažu da je kupljeno zemljište kraj stare autobuske stanice.

Stanica je navodno smetala Jurkovićevom biznisu s peletom pa je bez konsultiranja lokalnih Bošnjaka isposlovao preseljenje stanice bez dozvoleRiječ je, dodaju, o osobi koja je navodno nezavisni vijećnik, ali u suštini djeluje kao vijećnik HDZ-

“Niko nas Bošnjake ni Adema ef. Šutu, koji je morao to odobriti, nije ništa pitao, sve se radi na crno. Mi koji se bunimo dobivamo prijetnje jer Vidić mrzi nas Bošnjake. Ovo je samo nastavak etničkog čišćenja, još od Dretelja i logora u Čapljini. Nama na kućna vrata dolaze bitange da prijete našim familijama koje se bune“, tvrde Bošnjaci Višića, koji o svemu što se događa u Čapljini govore isključivo anonimno, iz straha od lokalnih kabadahija. 

Objavio: usn krajina