25/06/2024

KONFERENCIJA U SARAJEVU: Strojevi za industriju namještaja

Objavljeno: 07/10/2022. 07:26

KONFERENCIJA U SARAJEVU: Strojevi za  industriju namještaja

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je od predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) informisana da Predstavništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Njemačke, organizuje konferenciju o temi: “Mašine i postrojenja za drvnu i drvoprerađivačku industriju i industriju namještaja u BiH” koja će biti održana u četvrtak, 13. oktobra ove godine u Sarajevu.

Konferencija je prvenstveno namijenjena bh. privrednicima iz drvoprerađivačkog sektora u BiH s ciljem spajanja sa zainteresovanim njemačkim kompanijama kao potencijalnim poslovnim partnerima, te ostvarenju poslovne saradnje.

Učesnici će imati priliku saznati više o trendovima u drvnoj i industriji namještaja u Njemačkoj, kakvo je stanje drvno industrijskog sektora u BiH i sa kojim izazovima se suočava, kakva je tehnološka opremljenost domaćih preduzeća. Nakon uvodnih izlaganja, sedam njemačkih kompanija će predstaviti svoje proizvodne programe i usluge, a po završetku konferencije prijavljeni učesnici imaće priliku da održe B2B-sastanke sa odabranim njemačkim kompanijama.

Njemačke kompanije učesnice konferencije su: Surplex GmbH, NESTRO Lufttechnik GmbH, G. Kraft, Maschinenbau GmbH, Vecoplan AG, PEINER SMAG Lifting Technologies GmbH, Wimmer Wohn-kollektionen GmbH i PDS GmbH.

Objavio: usn krajina