18/06/2024

POSLOVNO ČUDO U SRCU BOSNE: Kompaniji iz BiH vraćen stari sjaj, radnici stigli iz Slovenije…(VIDEO)

Objavljeno: 10/02/2023. 09:14

POSLOVNO ČUDO U SRCU BOSNE: Kompaniji iz BiH vraćen stari sjaj, radnici stigli iz Slovenije…(VIDEO)

Sa nešto više od 30 posto iskorištenosti kapaciteta ova firma je prošlu godinu završila pozitivnim poslovanjem.

Svoje poslovne snove Mirsad Durmić je davno ostvario. Njegov DMDE najveća je prevoznička firma u BiH odlučila je investirati u biznis koji na najbolji obnavlja život u Doboju. Hrabro i društveno odgovorno Durmić je odlučio ponovo na noge podići najveću cinkaonu u regiji.

Za kratko vrijeme današnji Dobojinex krenuo je stopama slave nekadašnjeg Energoinvestovog čeda koje je proizvodilo stubove i dalekovode, piše “Ljudski.ba”.

Sa nešto više od 30 posto iskorištenosti kapaciteta ova firma je prošlu godinu završila pozitivnim poslovanjem. Više od dobiti raduje činjenica da se vraća povjerenje lokalnog stanovništva i nada o mogućnosti da se u BiH živi dobro od svog rada.

Trenutno je zaposleno 70 ljudi. Tu su ljudi iz okolnih mjesta, povratnici u Doboj, ali i radnici koji su napustili poslove u inostranstvu kako bi opet bili svoji na svome.

– Ja i moja dva brata smo radili u Sloveniji isti posao. Kada se otvorila ova firma i kada se vidjela ozbiljnost vlasnika odlučili smo da se vratimo i živimo sa svojim porodicama. Naše kuće su desetak kilometara odavde i nismo se pokajali, za Ljudski.ba je ispričao Milan Vasiljević.

Posao u Dobojinexu je dobio i 70 postotni invalid Malić. Kao dijete postao je žrtva mina. Ostao je bez noge. To nije bila prepreka da u ovoj firmi brzo napreduje i zarađuje plaću o kojoj je samo mogao sanjati.

Objavio: usn krajina