19/07/2024

MALONOGOMETNI TURNIR “VELIKA KLADUŠA 2022”:  Prvo mjesto RS Group/Zlatarna Najo

Objavljeno: 13-01-2023 | 08:48

MALONOGOMETNI TURNIR “VELIKA KLADUŠA 2022”:  Prvo mjesto RS Group/Zlatarna Najo

U Velikoj Kladuši završen je 15. Novogodišnjeg turnira „Velika Kladuša 2022“. Na turniru je  odigrano  ukupno 32 susreta i  postignuto  je 135 golova. Nagradni fond turnira je iznosio 6.500KM od čega je pobjedniku pripalo 4.000KM, drugoplasiranoj ekipi 1.500KM, osvajaču trećeg mjesta 500KM, a četvrtoplasiranoj ekipi 200KM. Najbolji igrač, golman i strijelac turnira nagrađeni su sa po 100KM.

Naslov pobjednika osvojila je ekipa RS Group/Zlatarna Najo koja je u finalu rezultatom 8:1 savladala ekipu All Star. Gledaoci su u finalu vidjeli čak devet pogodaka, a sam susret obilovao je atraktivnim potezima aktera  uz veliki broj odličnih golmanskih intervencija s obje strane. Ulogu favorita i branioca naslova od prošle godine ekipa RS Group/Zlatarna Najo je opravdala u finalu odličnom igrom u oba poluvremena, a najzaslužniji za ovakav rezultat su bili Adis Muhamedagić sa četiri i Halid Delić sa tri gola.

Susret za treće mjesto nije odigran zbog velikog broja povrijeđenih igrača ekipe AC Transport i prijatelji, te je ista proglašena u korist ekipe Caffe bar Leo Slunj službenim rezultatom 3:0.

Pehar za Fair play dodjeljen je ekipi NK „Mladost“ Vrnograč. Sve tri pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana otišli su u pobjedničku ekipu RS Group/Zlatarna Najo. Za najboljeg igrača proglašen je Adis Muhamedagić, dok je najbolji strijelac turnira bio Halid Delić.

Titulu najboljeg golmana ponio je Nermin Akmadžić. Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je Amir Đogić u ime organizatora turnira JKUP „Komunalije“ doo Velika Kladuša. Pravdu su djelile sudije Almir Karajić,Jasmin Hozanović,Enis KantarevićiHasan Brkić. Delegat je bio Kasim Karajić, a njegov asistent Senad Šehić.

Objavio: usn krajina