14/07/2024

MEĐUNARODNI KARATE TURNIR U SAMOBORU: Medalje karatistima “Regeneracije”

Objavljeno: 26-01-2024 | 08:47

MEĐUNARODNI KARATE TURNIR U SAMOBORU: Medalje karatistima “Regeneracije”

U Samoboru je proteklog vikenda održan 32. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir “Grand Prix Croatia”. U tri dana takmičenja nastup je zabilježilo nešto više od 1.500 takmičara  iz 28 zemalja: Hrvatske, Azerbajdžana, Alžira, Grčke, Irske, Moldavija, Škotska, Turska, Bugarska, Crna Gora, Slovačka, Kosovo, Švedska, Švicarske, Tunisa, Italije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH, Engleske, Ukrajine, Austrije, Izraela, Latvije, Nizozemske, Makedonije i Danske.

Iz Unsko-sanskog kantona nastup na ovom po mnogima najjačem turniru u regionu zabilježili su   takmičari KK “Regeneracija” iz Velike Kladuše. Ekipa iz Kladuše predstavila se sa osam takmičara  u više težinskih kategorija u katama i borbama u konkurenciji djeca, kadeti juniori. U jakim konkurencijama Kladušani su osvojili ukupno šest medalja od čega jednu zlatnu, jednu srebrenu i četiri brončane.

Najbolji rezultat i zlatnu medalju osvojio je Kenan Karajić u katama (djeca do 9 godina). Nešto slabiji rezultat ostvario je Aris Beganović u kategoriji kate do 8 godina osvojivši drugo mjesto i srebrenu medalju. Takmičarka Iman Ružnić se predstavila u konkurenciji juniorki i kadetkinja u borbama. U obje konkurencije osvojila je treća mjesta i brončane medalje i to u juniorkama u kategoriji  61 kg i kadetkinjama u kategoriji 66 kg. Brončane medalje za KK “Regeneracija” Velika Kladuša osvojili su i  Elmin Miskić borbe do 13 godina i Taris Beganović borbe dječaci do 14 godina. Treneri u klubu zadovoljni su učinjenim na ovom najjačem turniru u regionu.

Edin Alagić

Objavio: usn krajina