13/07/2024

NA EVROPSKOM TAKMIČENJU U SLOVENIJI: Plesačice Virusa osvojile srebro i broncu

Objavljeno: 17-11-2023 | 11:35

NA EVROPSKOM TAKMIČENJU U SLOVENIJI: Plesačice Virusa osvojile srebro i broncu

Takmičari Plesnog centra “Virus” iz Bihaća proteklog vikenda učestvovali su na Evropskom prvenstvu u show dancu.  Takmičenje je održano u Laškom u Sloveniji. Evropska smotra plesa i ove godine privukla je veliki broj ekipa iz cijele Evrope, a dio evropskog plesnog spektakla i ove godine kako smo i navikli od njih bio je Plesni centar “Virus” iz Bihaća.

Virusice su se i ove godine pokazale kao veoma kvalitetna ekipa te su se ponovno vratile u Bihać sa evropskim medaljama. Zahvaljujući trenerici Dijani Jajčević koja je i za ovu evropsku smotru pripremila odlične koreografije mladi plesači iz Bihaća uspjeli su se dva puta popeti na postolje IDO European show dance championshipsa.

Virus je osvojio srebrenu i  brončanu medalju. Drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za 2023. godinu Virus je osvojio sa koreografijom “Who is the Alpha”. Na postolje su se kao trećeplasirane sa osvojenim brončanim medaljama u veoma jakoj konkurenciji našle i Duos female Adults. Briljantan nastup ubilježile su Ivona Murk i Farah Jušić.

Uspjeh na ovogodišnjoj smotri najboljih plesača Evrope samo za sebe govori o predanosti i kvalitetnom radu u Virusu, što ovaj sportski kolektiv i dalje ostavlja na vrhu plesne scene Bosne i Hercegovine , a po postignutim rezultatima i na plesnoj sceni Evrope i svijeta.

Objavio: usn krajina