21/07/2024

NA MEĐUNARODNOM KUPU ISTRE U JUDU: U kategoriji do 14 godina Harun i Aleyna osvojili zlato

Objavljeno: 15-12-2023 | 08:42

NA MEĐUNARODNOM KUPU ISTRE U JUDU: U kategoriji do 14 godina Harun i Aleyna osvojili zlato

U istarskom Labinu  prošlog vikenda održan Međunarodni kup Istre u judu.  Na ovom takmičenju nastupilo je 313 takmičara iz 20 klubova iz Italije, Slovenije,  Bosne i Hercegovine i domaćina Hrvatske.

Judo klub “Una” iz Bihaća sa svojim takmičarima zabilježio je nastup, a mladi Bišćani u jakoj konkurenicji ostvarili su zapažene rezultate.  Bišćani su se predstavili sa osam takmičara, koji su u svojim kategorijama i konkurenciji osvojili ukupno osam medalja od čega tri zlatne, jednu srebrenu i  četiri  brončane.

Najbolje rezultate i osvojene zlatne medalje ostvarila su tri takmičara. U konkurenciji do 14 godina Harun Haskić osvojio je zlato u u kategoriji +66 kg, a zlatnu medalju osvojila je i Aleyna Yavuz u kategoriji +63, te su proglašeni za najuspješnije takmičare na takmičenju u konkurenciji do 14 godina. Zlatnu medalju u konkurenciji takmičara do 16 godina osvojio je Benjamin Pečenković u kategoriji do 46 kg. Drugo mjesto i srebrenu medalju u konkurenciji djevojčice do 16 godina osvojila je Ajla Ćehajiću kategoriji do 63 kg.

Brončanu medalju u konkurenciji do 16 godina u kategoriji do 66 kg osvojio je Tarik Poprženović, a treća mjesta i brončane medalje osvojili su i Bilgihan Yavuz u kategoriji do 81 kg, kao i Benjamin Budimlić, te Harun Haskić u kategoriji +81 kg.

Na takmičenju u Labinu, Džan Durak, takmičar Džudo kluba ” Sakura” iz Bihaća, osvojio je brončanu medalju u konkurenciji takmičara do 16 godina u kategoriji do 55 kg.

Objavio: usn krajina