19/07/2024

NIKŠIĆ O PREGOVORIMA S HDZ-om BiH: Prvo program, pa onda podjela pozicija

Objavljeno: 08-11-2022 | 09:37

NIKŠIĆ O PREGOVORIMA S HDZ-om BiH: Prvo program, pa onda podjela pozicija

Optimista sam i očekujem da ćemo se dogovoriti, ali da bi mogli sa sigurnošću tvrditi treba sačekati ishod razgovora, rekao je Nikšić

Nermin Nikšić, lider SDP-a BiH uoči pregovora o formiranju vlasti s HDZ-om BiH koji počinju danas, rekao je za portal “Avaza” da je ovo prvi zvanični sastanak na kojem očekuje otvoren i iskren razgovor o uspostavi vlasti na svim nivoima.

https://usnkrajina.com.ba/wordpress/uzalud-vam-trud-sviraci-trojka-u-mostaru-na-razgovoru-o-formiranju-vlasti-s-draganom-covicem-lider-hdz-a-bih-vec-odlucio/federacija/

– Naravno ne gajim iluzije da će se danas sve dogovoriti, ali očekujem da dogovorimo formiranje grupa koje će raditi na izradi programa izvršne vlasti. Drago mi je da u tom pravcu idu najave i izjave svih učesnika. To me drži u uvjerenju da smo spremni mijenjati sistem i stanje u Bosni i Hercegovini na način da prvo dogovorimo šta ćemo i kako raditi, pa tek onda da pričamo o podjeli pozicija i kadrovskim rješenjima – rekao je Nikšić.

Dodao je da je siguran kako će buduće vlade, za razliku od postojećih, imati konkretan program rada kojeg će se svi držati.

– Optimista sam i očekujem da ćemo se dogovoriti, ali da bi mogli sa sigurnošću tvrditi treba sačekati ishod razgovora. Važno je napomenuti da danas kao Trojka idemo u ime i ostalih političkih subjekata, koji će se uključiti i participirati u daljnjim razgovorima, te izradi programa rada – rekao je Nikšić.

Objavio: usn krajina