13/07/2024

NIŠTA DO NEUMA: Njemačka policija iz prometa isključila autobus bh prijevoznika

Objavljeno: 06-02-2024 | 08:39

NIŠTA DO NEUMA: Njemačka policija iz prometa isključila autobus bh prijevoznika

Koliko god pokušavali ispraviti dosadašnju, u većini slučajeva zlonamjenro ustaljenu sliku o nama kao ljudima koji baš i ne mare za standardne mjere, činjenice nas demantiraju i potvrđuju da postoji izvjesna doza opuštenosti i nemara. Pored još jedna važnije činjenice da je želja za profitom i čista grabežljivost naših privatnih poduzetnika daleko iznad sigurnosti i ljudskih života

Policija Karlsruea ovog vikenda isključila je iz prometa autobus na liniji Dortmund – Neum nakon što je otkriveno da se vozilo nalazi u katastrofalnom stanju.

Naime, autobus na kat, koji je prevozio 70 putnika, zaustavio se na stanici u Karlsrueu kako bi pokupio putnike, ali je policija primijetila da su gume autobusa “očajne” te da retrovizori bukvalno vise.

Tada su intervenirali i pozvali vještaka prometne struke koji je pregledao autobus i dao nalog da se odmah isključi iz prometa.

Kako stoji u policijskoj zabilješci, gume i retrovizori, koje su prvo i primijetili, bili su najmanji problem. Ostatak autobusa bio je prava olupina. Kada je vještak pregledao autobus, otkrio je da je šoferšajba napuknuta, karoserija u jako lošem stanju, kočnice katastrofalne, a uočio je i problem sa zadnjom osovinom.

Uz sve to, otkriveno je da su tri vozača, dobi od 50 do 55 godina imali prekomjeran broj sati vožnje.

Iako su putnici u samom početku negodovali, kada im je objašnjeno šta se dešava, shvatili su ozbiljnost situacije.

Tek nakon što su vozači platili pozamašnu kaznu te osigurali zamjenski autobus i novog, odmornog vozača, dozvoljeno im je da nastave prema Bosni i Hercegovini, istina sa nekoliko sati zakašnjenja, javljaju Nezavisne novine.

Objavio: usn krajina