19/07/2024

NK RUDAR : Ekipa startala sa pripremama

Objavljeno: 27-01-2023 | 12:45

NK RUDAR : Ekipa startala sa pripremama

Rukovostvo kluba i stručni štab NK “Rudar” održali su radni sastanak  vezan za početak  proljetnih priprema kluba. U ime rukovodstva kluba sastanku su prisustovali Admir Velić, Ferid Hodžič i Armin Bata Burnić, te sekretar kluba Ale Krupić. Na sastanku prisutnima i igračima obratio se Admir Velić, predsjednik kluba, informišući ih šta je sve preduzeto da se stvore optimalni uvjeti za rad kako bi igrači što spremniji dočekali nastavak proljetne polusezone.  

Trener Feđa Kuželj upoznao je igrače o Planu i programu priprema te ciklusu provođenja istog sa danima rada i danima odmora. Istakao je da imaju dogovorene kontrolne utakmice sa FK “Brdo” Prijedor, NK “Jedinstvo” Bihać,  a toku je dogovor i sa FK “Sloboda” iz Bosanskog Novog. Cilj je odigrati 5-6 kontrolnih utakmica prije početka prvenstva.

Klubu su se priključili novi igrači i to: Jakub Demirać  koji je došao iz juniorske selekcije FK “Rudar” Prijedor, Mirza Hodžić iz kadetske selekcije NK “Podgrmeč”, a  svoj povratak u ekipu najavio je i Muhamed Jagurdžija. Prvom treningu odazvao se kompletan igrački kadar , a svoj izostanak opravdalo je pet igrača na koje trener Kuželj može računati u nastavku sezone.

U okviru Druge lige Federacije BiH-Zapad ekipa Rudara zauzela je drugo mjesto sa 32 osvojena boda, tri manje od prvoplasiranog Bratstva iz Bosanske Krupe. U 16 odigranih utakmica ostvareno je 10 pobjeda, dva remija i četiri poraza. Ekipa je postigla 36 , a primila 16 pogodaka. Najbolji strijelci ekipe su Sadin Seferović sa 10 pogodaka, Ajdin Hodžić pet, Haris Lezić četiri.

Ekipa je do pretposljednjeg kola bila vodeća na tabeli, a nakon poraza od Viteza ostali su na drugoj poziciji. U nastavku sezone očekuje se ponovno dobra igra i osvajanje novih bodova, kako bi se ostvario postavljeni cilj a to je osvajanje naslova prvaka u Drugoj ligi FBiH- Grupa Zapad.

Objavio: usn krajina