19/07/2024

Pao dogovor? – Dodik će imati 4 delegata u Domu naroda BiH, a evo šta dobija Pokret za državu

Objavljeno: 22-11-2022 | 11:36

Pao dogovor? – Dodik će imati 4 delegata u Domu naroda BiH, a evo šta dobija Pokret za državu

Navodno se radi o dogovoru koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu sa liderom SNSD-a

Pokret za državu, koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za Dom naroda BiH, čime će omogućiti SNSD da ima četiri delegata, a zauzvrat će dobiti fotelje u Vladi i parlamentu Republike Srpske.

Kako saznaje Srpskainfo, dogovor je ovo koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu (PZD) sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Prema tom dogovoru PZD bi trebao dobiti mjesto potpredsjednika u parlamentu Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda i ministarsku fotelju u Vladi Srpske.

Izvor Srpskainfo ističe da bi mjesto jednog od potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske trebao da dobije Mirsad Duratović iz PZD, dok bi Sevlid Hurtić trebao da dobije fotelju ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Zauzvrat PZD neće podržati kandidata opozicije prilikom izbora srpskih delegata u Dom naroda BiH.

Da neće podržati opoziciju potvrdio je jučer i sam Duratović koji je rekao kako će poslanici PZD u NSRS glasati za svoga kandidata Vojina Mijatovića.

Prenosi Oslobodjenje

Objavio: usn krajina