14/07/2024

PIT-STOP IZ BIHAĆA: Pobjednik Novogodišnjeg malonogmetnog turnira

Objavljeno: 04-01-2024 | 10:57

PIT-STOP IZ BIHAĆA: Pobjednik Novogodišnjeg malonogmetnog turnira

Na terenima HSC “Arena” u Bihaću završen je 3. Novogodišnji malonogometni turnir HSC “Arena 2023”. U tri dana takmičenja ukupno 36 ekipa borilo se za naslov najboljih. Odigran je veliki broj kvalitetnih utakmica. Nakon odigranih susreta u grupnim fazama, plasman u polufinale izborile su četiri ekipe koje su najviše pokazale na terenima HSC “Arena”.

U završnicu su se plasirale ekipe Dobro srce, Aras, KB “Dr. Irfan Ljubijankić” i ekipa Caffe bar “Pit Stop”. Nakon veoma zanimljivih i neizvjesnih utakmica plasman u finale izborile su ekipe Aras i Caffe bar “Pit Stop”.

U prvom polufinalnom susretu plasman u finale izborila je ekipa Aras, koja je nakon neodlučenih 4:4 slavila pobjedu boljim izvođenjem penala rezultatom 6:7. Zanimljivo je da je ekipa Arasa do finala došla pobjedama u tri posljednja susreta boljim izvođenjem penala. Drugi finalista je ekipa Caffe bar “Pit Stop” koja je plasman u finale izborila pobjedom rezultatom 6:1.

EKIPA PIT STOP: Damir Šahinović, Dinko Halavać,Emir Mulić, Emir Muminović, Ismar Dedić, Arnes Bešić, Muharem Dedić, Alen Ibrišimović, Sejad Ibrišimović.

EKIPA ARAS: Elvir Brkić, Hazmir Alivuk, Jasmin Mahmutović, Fadil Drljača, Hadis Jusić, Adnan Grošić, Haris Jusić, Esad Veladžić, Amir Hadrović.

Drugoplasirana ekipa Arasa

Pred velikim brojem gledalaca u HSC “Arena” finalni susret ponudio je apsolutnu dominaciju ekipe Pit Stop. Bez većih problema ekipa Pit Stop slavila je visoku pobjedu rezultatom 10:1, te zasluženo osvojila naslov najboljih na ovogodišnjem turniru HSC “Arena Bihać 2023”. U susretu za treće mjesto sastale su se ekipe Dobro srce i KB “Dr. Irfan Ljubijankić”. Odigran je zanimljiv susret. Kantonalci su bolje otvorili susret te su vodili 2:0. Ipak, ekipa Dobro srce uspjela je sustići i preokrenuti rezultat u svoju korist te ostvariti pobjedu rezultatom 6:4 osvojivši treće mjesto na turniru.  

Nusmir Fajić najbolji strijelac; Damir Šahinović najbolji golman; Emir Muminović najbolji igrač

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira proglašen je Emir Muminović (Caffe bar “Pit Stop”). Pehar za najboljeg strijelca dodijeljen je za Nusmir Fajić (Dobro srce) sa 14 postignutih pogodaka), dok je titulu najboljeg golmana ponio Damir Šahinović (Caffe bar “Pit Stop”).

Prije finalne utakmice revijalnu utakmicu odigrali su polaznici nogometnih škola “3E” i AN “Jedinstvo” iz Bihaća. Pobjedu su ostvarili nogometaši NŠ “3E” rezultatom 6:1.

Prvoplasirana ekipa ovogodišnjeg turnira pored pehara dobila je i novčanu nagradu od 2.000 KM. Drugoplasirana ekipa pored pehara dobila je novčanu nagradu od 1.000 KM, dok je trećeplasirana ekipa dobila novčanu nagradu od 500 KM.

Sudije ovogodišnjeg turnira Muhamed Hodžić, Amina Hodžić i Edin Zjakić uz delegate Edina Džanića odlično su odradili posao tokom turnira.

Objavio: usn krajina