19/07/2024

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Biden pisao Bećiroviću, Komšiću i Cvijanović, najavio produbljivanje saradnje

Objavljeno: 23-11-2022 | 13:19

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Biden pisao Bećiroviću, Komšiću i Cvijanović, najavio produbljivanje saradnje

U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pisao je novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i Željku Komšiću.

Biden je u pismu, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti. 

“Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju”, kazao je Biden. 

To, kako je naveo američki predsjednik, uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda. U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje. 

“U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane”, zaključio je predsjednik SAD-a.

(Klix.ba)

Objavio: usn krajina