21/07/2024

PRVA FUTSAL LIGA FBiH-GRUPA ZAPAD: Bubamara bez poraza, borba za dugu poziciju koja osigurava Pley Off

Objavljeno: 16-02-2024 | 08:57

PRVA FUTSAL LIGA FBiH-GRUPA ZAPAD: Bubamara bez poraza, borba za dugu poziciju koja osigurava Pley Off

Futsal ekipe u Prvoj ligi FBiH-grupa Zapad odigrali su susrete 13. i 14. kola takmičenja. U 13. kolu proteklog vikenda odigrana su četiri susreta. U tri susreta slavile su domaće ekipe dok je jedinu gostujuću pobjedu ostvarila ekipa Konjodora na gostovanju kod Borca. Bubamara je je u derbiju kola rezultatom 4:3 slavila pobjedu protiv Muje Hrnjica i ostala je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u 13 odigranih kola. Uvjerljiva je bila i ekipa Sparte na svom terenu gdje je sa 11:6 slavila protiv Brekovice. Bužim je na svom terenu pobijedio Dječake sa Une rezultatom 7:3.

U srijedu su odigrani i susreti 14. kola takmičenja. U Bihaću je ekipa Dječaka sa Une odigrala derbi kola sa ekipom Sparte. Pobjedu je ostvarila ekipa Dječaka sa Une koji su u svim segmentima nadigrali Sanjane i slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 8:1. U Velikoj Kladuši Mujo Hrnjica je ugostio Borac Izačić. Iako favorizirani Kladuščani nisu uspjeli do ći do pobjede. Susret je završen neriješenim rezultatom 3:3. Pobjedu je slavila i ekipa Konjodora koja je pred svojom publikom savladala ekipu Bihać 1260. Odigrana je dinamična utakmica koja je na kraju završila pobjedom domaćina rezultatom 5:2.  Vodeća Bubamara gostovala je u Bihaću kod ekipe Brekovice. Favorizirana Bubamara i u ovom susretu nije dopustila iznenađenje te je slavila pobjedu rezultatom 1:14 te je ostala na vodećoj poziciji sa maksimalnim učinjkom. U 14. kolu slobodna je bila ekipa Bužima. Sutra i prekosutra (subota i nedjelja) na rasporedu su susreti 15. kola.  Očekuju se dobre i zanimljive utakmice. Četiri kola prije kraja vodi se borba za drugu poziciju koja vodi u Pley off. Derbi se igra u Bihaću gdje domaći Bihać 1260 dočekuje Muju Hrnjica, dok će se zanimljiv susret igrati i u Sanskom Mostu gdje domaća Sparta dočekuje Bužim. Bubamara očekuje novu pobjedu pred svojom publikom u susretu sa Dječacima sa Une, dok će zasigurno zanimljiv duel  odigrati i ekipe Borca i Brekovice.

Rezultati 13. kolo: BIHAĆ: Borac – Konjodor 4:5, CAZIN: Bubamara – Mujo Hrnjica 4:3, SANSKI MOST: Sparta – Brekovica 11:6, BUŽIM: Bužim – Dječaci sa Une 7:3. Slobodna je bila ekipa Bihać 1260. Rezultati 14. kolo: BIHAĆ: Dječaci sa Une – Sparta 8:1, BIHAĆ: Brekovica – Bubamara 1:14, VELIKA KLADUŠA: Mujo Hrnjica – Borac 3:3, BUŽIM: Konjodor – Bihać 1260 5:2. Slobodna je bila ekipa  Bužima.

U 15. kolu sastaju se: BIHAĆ: Bihać 1260 – Mujo Hrnjica, BIHAĆ: Borac – Brekovica, CAZIN: Bubamara – Dječaci sa Une, SANSKI MOST: Sparta – Bužim. Slobodna je ekipa Konjodor.

Objavio: usn krajina