13/07/2024

PRVENSTVO BIH ZA SENIORE I POLETARCE: Elma Poprženović iz JK “Una” zlatna u seniorskoj konkurenciji

Objavljeno: 29-02-2024 | 09:59

PRVENSTVO BIH ZA SENIORE I POLETARCE: Elma Poprženović iz JK “Una” zlatna u seniorskoj konkurenciji

Proteklog vikenda Bihać je bio domaćin Judo prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i djecu. Tehnički organiozator prvenstva bio je Judo klub “Una” iz Bihaća, a prvenstvo  je održano  u sklopu obilježavanja rođendana grada Bihaća. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovalo je 112 seniora i 120 dječaka i djevojčica do 11 godina koji su u Bihać došli iz više od 40 klubova BiH.

Pored organizacijskog dijela za koje svi imaju samo riječi hvale, u takmičarskom dijelu judaši iz Bihaća ostvarili su zapažene rezultate. Judaši Judo kluba “Una” iz Bihaća u jakoj konkurenciji uspjeli su u seniorskoj konkurenciji ostvariti zlatnu i srebrenu medalju. Elma Poprženović je u kategoriji do 78 kg, u konkurenciji seniorki osvojila zlatnu medalju i titulu prvakinje BiH, dok je drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila Hana Midžić u kategoriji do 52 kg.

U konkuirenciji djevojčica do 11 godina mlada Lejla Budimlić iz JK “Una” osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji do 57 kg.

Harun Sadiković nakon četiri godine pauze osvojio naslov državnog prvaka

Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u Bihaću nastup je zabilježio i JK “Ippon” iz Bihaća koji se predstavio sa svoja dva takmičara koji su se uspjeli popeti na najviše postolje državnog prvenstva. Takmičar Harun Sadiković uspješno se vratio na tatami nakon četiri godine pauze, te je učestvovao na državnom prvenstvu. Bišćanin Sadiković bio je jedan od najboljih BiH judaša, a svoju kvalitetu pokazao je i ove godine te se nakon pauze uspješno vratio osvojivši zlatnu medalju i naslov prvaka BiH. Do titule je Sadiković došao pobjedama protiv Vujinovića iz Bijeljine koji je prošlogodišnji šampion Balkana za senior. U drugom meču savladao je Bihorca, da bi u finalnoj borbi savladao Vasilija Vujičića iz Zvornika, trećeplasiranog sa prvenstva Evrope, te univerzitetskog prvaka Evrope.

U sve tri borbe Sadiković je prikazao odlične borbe sa dosta atraktivnih bacanja. Nastup iz JK “Ippon” Bihać zabilježio je i Anes Bejtić koji je sa tri pobjede zasluženo postao prvak države, te pokazao da je pred njim zasigurno uspješna karijera.

Objavio: usn krajina