14/07/2024

SPORTSKI SAVEZ USK: Osnovci i srednjoškolci održali kantonalno takmičenje u malom nogometu

Objavljeno: 03-11-2023 | 09:02

SPORTSKI SAVEZ USK: Osnovci i srednjoškolci održali kantonalno takmičenje u malom nogometu

U organizaciji Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u Cazinu održano je Kantonalno školsko takmičenje u malom nogometu za učenike osnovnih  i srednjih škola Unsko- sanskog kantona. Takmičenje za učenike osnovnih škola održano u Bihaću, dok su srednjoškolci svoja takmičenja održali u Cazinu. Oba takmičenja održana su u tehničkoj organizaciji Društva pedagoga tjelesnog odgoja osnovnih škola Bihaću i Društva pedagoga tjelesnog odgoja osnovnih škola Cazin. Pobjednici su stekli pravo da Unsko-sanski kanton predstavljaju na federalnoj završnici u malom nogometu.

Prvo mjesto osnovcima  Bosanskog Petrovca

U organizaciji Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona u Bihaću je 24.oktobra održano Kantonalno školsko takmičenje u malom nogometu za učenike osnovnih škola Unsko-sanskog kantona. Na kantonalnoj završnici nastupili su pobjednici gradskih/općinskih takmičenja. Nastupili su predstavnici svih osam gradova/općina USK-a. Nakon grupne faze takmičenja u finalu su se sastale ekipa JU OŠ „5. Oktobar“ Sanski Most( pobjednik grupe A) i JU OŠ „Ahmet Hromadžić“ Bosanski Petrovac (pobjednik grupe B). Ekipa iz Sanskog Mosta do finala je došla ostvarivši tri pobjede i to JU OŠ  „25. Novembar“ Velika Kladuša rezultatom 7:3, JU OŠ „Harmani I“ Bihać rezultatom 6:3, JU OŠ „Jezerski“ Bosanska Krupa rezultatom 9:1. Drugi finalista, pobjednik grupe B do finala je došao ostvarivši dvije pobjede i jedan remi. Pobjedu su ostvarili protiv

JU OŠ „Bužim“ Bužim rezultatom 4:1 i JU OŠ „Ključ“ Ključ rezultatom 2:1, dok su remizirali rezultatom 1:1 sa ekipom JU OŠ Cazin 1.

U finalnom susretu sastale su se ekipe Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta. Odigran je veoma kvalitetan i dosta izjednačen susret. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:2 u korist ekipe iz Sanskog Mosta. U drugom poluvremenu puno bolja igra ekipe iz Bosanskog Petrovca  koja je uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist te na kraju zasluženo slaviti rezultatom 4:3. U susretu za treće mjesto sastale su se ekipe Bužima i Velike Kladuše. Ekipa Bužima slavila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:2, poluvrijeme 2:1.

Takmičenje u malom nogometu održano je u tehničkoj organizaciji Društva pedagoga tjelesnog odgoja osnovnih škola Bihać, a susreti su odigrani u HSC „Arena“.

1JU OŠ „Ahmet Hromadžić“ B. Petrovac
2JU OŠ „5. Oktobar“ Sanski Most
3JU OŠ „Bužim“ Bužim
4JU OŠ  „25. Novembar“ Velika Kladuša
5JU OŠ „Cazin 1“ Cazin
6JU OŠ „Harmani I“ Bihać
7JU OŠ „Ključ“ Ključ
8JU OŠ „Jezerski“ Bosanska Krupa

Najuspješniji srednjoškolci MSŠ „Sanski Most“

Kantonalno školsko takmičenje u malom nogometu za učenike srednjih škola održano je u Cazinu. Na kantonalnoj završnici nastupali su predstavnici svih osam gradova/općina Unsko-sanskog kantona koji su pobjednici takmičenja u svojim gradovima/općinama.  Prvo mjesto za učenike srednjih škola osvojila je ekipa Sanskog Mosta koja je u finalu pobjedila učenike iz Ključa rezultatom 5:1. Ekipa iz Sanskog Mosta u finale je došla kao pobjednik grupe A. U grupnoj fazi JU MSŠ „Sanski Most“ je ostvario tri pobjede savladavši JU „Mašinsko saobraćajna  školu Bihać rezultatom 4:0 (2:0), JU MSŠ Bosanski Petrovac rezultatom 2:0 (2:0) i JU Prva srednja škola Cazin rezultatom 2:1 (1:0). Ekipa MSŠ Ključ u finale je došla kao prvoplasirana u grupi B. U tri odigrana susreta Ključ je ostvario jednu pobjedu i dva remija osvojivši isti broj bodova kao Bosanska Krupa, ali bolju gol razliku. Ekipa Ključa savladala je ekipu JU „II srednja škola“ Velika Kladuša rezultatom 3:1(2:0). U drugom susretu remizirala je sa JU „MSŠ“ Bosanska Krupa bez pogodaka 0:0. U trećem susretu grupne faze Ključ je remizirao sa JU „MSŠ“ Bužim rezultatom 3:3 (2:0).

Finalni susret u potpunosti je pripao ekipi MSŠ Sanski Most, koja je vršnjake iz Ključa savladala uvjerljivo rezultatom 5:1. Pobjednik u ovom susretu znao se već nakon prvog poluvremena u kojem su mladi Sanjani nadigrali Ključane te stvorili prednost rezultatom 4:0. Treće mjesto osvojila je ekipa  Bosanske Krupe koja je u susretu za treće mjesto savladala ekipu Mašinsko saobraćajne škole Bihać rezultatom 4:1, poluvrijeme 3:0. Takmičenje u malom nogometu je održano u tehničkoj organizaciji Društva pedagoga tjelesnog odgoja Cazin, a utakmice su odigrane u Sportskoj dvorani Cazin i Školskoj sportskoj dvorani Medresa „Đemaludin Čaušević“.

1JU „MSŠ“ Sanski Most
2JU „MSŠ“ Ključ
3JU „MSŠ“ Bosanska Krupa
4JU „Mašinsko saobraćajna ….“ Bihać
5JU „MSŠ“ Bužim
6JU „I srednja škola“ Cazin
7JU „MSŠ“ Bosanski Petrovac
8JU „II srednja škola“ Velika Kladuša

Objavio: usn krajina