13/07/2024

TAKMIČENJE U KOŠARCI ZA UČENIKE: Bihaćki osnovci i srednjoškolci prvaci USK

Objavljeno: 10-11-2023 | 09:10

TAKMIČENJE U KOŠARCI ZA UČENIKE: Bihaćki osnovci i srednjoškolci prvaci USK

U organizaciji Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona održana su košarkaška takmičenja za učenike osnovnih i srednjh škola Unsko-sanskog kantona. Nastup su zabilježili košarkaši sedam srednjih škola pobjednika općinskih/gradskih takmičenja. Predstavnika nije imala općina Bužim, dok je na takmičenju za učenike osnovnih škola nastupilo također sedam ekipa  predstavnika gradova/općina USK-a Takmičenje za srednjoškolce održano je u Bihaću, dok su košarkaši-osnovci svoje takmičenje održali u Cazinu.

Treći put za redom najuspješniji košarkaši Gimnazije Bihać

U Bihaću je održana kantonalna završnica u košarci-muški u organizaciji Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona i Društva pedagoga srednjih škola grada Bihaća. Nastup su zabilježili košarkaši sedam srednjih škola pobjednika općinskih/gradskih takmičenja , dok svog predstavnika nije imala općina Bužim.

Najuspješniji su bili učenici iz Bihaća koji su u finalu pobjedili učenike iz Sanskog Mosta sa rezultatom 31:16. Ekipa Gimnazije Bihać, predvođena profesorom Jasminom Budimlićem odličnom igrom u finalnom susretu po treći put za redom je osvojila naslov najboljih u Unsko-sanskom kantonu. Bišćani su do finala došli kao pobjednik grupe B savladavši ekipu Bosanskog Petrovca rezultatom 28:17 i ekipu Cazina rezultatom 24:17. Drugi finalista ekipa Sanskog Mosta do finala je došla kao najuspješnija u grupi A savladavši ekipe Bosanske Krupe 18:16, Velike Kladuše 27:6 i Ključa 17:10. Treće mjesto su osvojili srednjoškolci Cazina.  Takmičenje je održano u Školskoj sportskoj dvorani Tehničkog školskog centra i Školskoj sportskoj dvorani JU Gimnazija „Bihać“. Pobjednici kantonalnog takmičenja stekli su pravo da Unsko-sanski kanton predstavljaju na federalnoj završnici u košarci za učenike srednjih škola.

1JU Gimnazija „ Bihać“ Bihać
2JU „MSŠ“ Sanski Most
3JU „I srednja škola“ Cazin
4JU „Gimnazija“ Bosanska Krupa
5JU „MSŠ“ Bosanski Petrovac
6JU „Gimnazija „Velika Kladuša
7JU „MSŠ“ Ključ

Košarkaši OŠ „Harmani 2“ iz Bihaća pobjednici kantonalne završnice

U Cazinu je održano Kantonalno školsko takmičenje u košarci učenika osnovnih škola Unsko-sanskog kantona za muškarce na kojem su nastupili prvaci gradskih/općinskih takmičenja. Nastupili su predstavnici sedam gradova/općina USK-a. Svog predstavnika nije imala općina Bužim. Najuspješniji su bili učenici OŠ „Harmani 2“ iz Bihaća koji su u finalu pobijedili učenike iz Bosanske Krupe sa rezultatom 29:25. Mlade Bišćane vodio je profesor Admir Mirvić.

Do finala je ekipa OŠ „Harmani 2“ iz Bihaća došla kao pobjednik grupe A sa ostvarene tri pobjede i to protiv OŠ „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša rezultatom 40:21, OŠ „Ćoralići“ Cazin rezultatom 21:3 i OŠ „Ahmet Hromadžić“ Bosanski Petrovac rezultatom 22:10.

Drugi finalista je bila ekipa Druga osnovna škola Bosanska Krupa kao pobjednik grupe B. Do finala su došli sa ostvarene dvije pobjede savladavši OŠ „Velagići“ Ključ rezultatom 34:7 i OŠ „5. Oktobar“ Sanski Most rezultatom 33:18.

Treće mjesto su osvojili predstavnici Velike Kladuše koji su u susretu za treće mjesto savladali ekipu iz Sanskog Mosta rezultatom 18:11.

Takmičenje u košarci je održano u tehničkoj organizaciji Društva pedagoga tjelesnog odgoja Cazin, a susreti su odigrani u Sportskoj dvorani Cazin i Školskoj sportskoj dvorani JU „Gimnazija“ Cazin. Pobjednička ekipa OŠ „Harmani 2“ iz Bihaća predstavljat će Unsko-sanski kanton na federalnoj završnici u košarci za učenike osnovnih škola.

1JU OŠ „Harmani II“ Bihać
2JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa
3JU OŠ „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša
4JU OŠ „5. Oktobar“ Sanski Most
5JU OŠ „Ćoralići“ Cazin
6JU OŠ „Velagići“ Ključ
7JU OŠ „Ahmet Hromadžić“ Bosanski Petrovac

E. Alagić

Objavio: usn krajina