13/07/2024

ZA OSTVARENE SPORTSKE REZULTATE: Bišćani Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Almir Mujagić zasluženo dobitnici priznanja

Objavljeno: 03-11-2023 | 09:05

ZA OSTVARENE SPORTSKE REZULTATE: Bišćani Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Almir Mujagić zasluženo dobitnici priznanja

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana je svečana ceremonija uručenja priznanja za izvanredne sportske rezultate sportašiima, sportskim klubovima i trenerima.

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, i federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, bili su domaćini ovog događaja, koji je organizirao Federalno ministarstvo kulture i sporta. Priznanje uz novčane nagrade dobilo je 141 sportaša i sportašica , 11 trenera i devet ekipnih prvaka. Riječ je o prvom dijelu nagrada u ukupnom iznosu od 723 hiljada KM iz Budžeta FBiH za 2023. godinu i to za postignute rezultate zaključno s krajem jula ove godine.

Nagrade su dodijeljene i za tri uspješna sportaša iz Bihaća. Članovi KBS “Favorit BH”, Ajla VojićŠejla Oraščanin i Almir Mujagić postali su seniorski bokserski  prvaci Bosne i Hercegovine, te su ostvarili zapažene uspjehe predstavljajući svoju zemlju pri reprezentaciji BiH. Bišćanke Ajla i Šejla bile su članice olimpijskog tima BiH na Evropskim igrama održanim u Krakovu, Poljska, ove godine. Njihov rad, trud i sportska postignuća ponosno su prepoznata i nagrađena na ovom značajnom događaju. Ovo priznanje svjedoči o njihovom izvanrednom doprinosu i predstavlja inspiraciju za sve mlade sportiste u Bihaću i Bosni i Hercegovini.

Ključnu ulogu u njihovim sportskim uspjesima ima rukovodstvo KBS “Favorit BH”, na čelu sa trenerom Rinaldom Pikolotijem, čija podrška, vodstvo i mentorstvosu  pomogli ovim mladim sportistima da razvijaju svoj potencijal i postižu najbolje rezultate. Klub “Favorit BH” svakako zaslužuje priznanje za  doprinos razvoju boksa u Bihaću i cijeloj BiH.

Bišćani Ajla Vojić, Šejla Oraščanin i Almir Mujagić svakako su inspiracija  i motivacija za mlade sportaše grada Bihaća , a njihovi  lični primjeri i sportski rezultati  mogu biti motivacija za nove generacije sportista da slijede svoje snove i teže ostvarenju svojih ciljeva.

Objavio: usn krajina