19/07/2024

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB BIHAĆ: Slavi 20 godina postojanja

Objavljeno: 22-12-2023 | 09:18

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB BIHAĆ: Slavi 20 godina postojanja

Danas , petak  sa početkom u 18 sati u sali Kulturnog centra u Bihaću otvaranjem izložbe i svečanom sjednicom Skupštine kluba Ženski odbojkaški klub Bihać obilježit će 20 godina rada ovog sportskog kolektiva. Kako se rodila ideja o osnivanju, ko su osnivači, kome dugujemo zahvalnost za podršku, koja su nam to sve postignuća i gdje smo danas, prisutni će moći čuti nakon otvaranja izložbe na svečanoj sjednici kluba.

Dan poslije u sklopu obilježavanja u Sportskoj dvorani Luke u Bihaću bit će održan međunarodni odbojkaški turnir za žene. Turnir starta u 10 sati, a uz domaćina ŽOK Bihać  nastupit će  i prijateljski klubovi OK Mostar (BiH) i OK Logatec (Slo). Bišćanima  je poznato da je bihaćka odbojka imala najveće uspjehe od kraja sedamdesetih i tokom osamdesetih, sve do rata. Nakon rata u slobodnoj BiH, OK Bihać je bio dva puta prvak BiH. Muški odbojkaški klub “Krajinametal” postavio je odlične temelje i proslavio Grad Bihać kroz ovaj predivan sport, logičan slijed je bio osnivanje i Ženskog odbojkaškog kluba. Đurađ Smiljanjić-Đuro i Nijaz Lipovača, kao predsjednik kluba okupio  je grupu entuzijastičnih djevojaka i roditelja, te su oformili prvo sekciju, a zatim i klub  koji ove godine obilježava dvije decenije uspješnog postojanja i rada. Svakako najveći rezultat ženske odbojke je ulazak u premijer ligu BiH 2009. godine, dok se danas djevojke takmiče u Prvoj ligi federacije. Klub danas broji oko 100 djevojaka, koje se uspješno takmiče u više nivoa odbojkaškog takmičenja u F BiH.

Rukovodstvo ŽOK Bihać će na svečanoj sjednici dodijeliti priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su im bili podrška tokom svih ovih godina.

Objavio: usn krajina