14/07/2024

ODGOVOR MIRSADA DURATOVIĆA KRITIČARIMA POKRETA ZA DRŽAVU: “Zaboravljate na sporazum ‘probosanske desetorke'”

Objavljeno: 28-11-2022 | 07:35

ODGOVOR MIRSADA DURATOVIĆA KRITIČARIMA POKRETA ZA DRŽAVU: “Zaboravljate na sporazum ‘probosanske desetorke'”

Kako je rekao u objavi, “kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje poslanike Pokreta za državu za izdaju države”.

Predsjednik Skupštine Grada Prijedora i jedan od predstavnika Pokreta za državu Mirsad Duratović sa svog Facebook profila uputio je oštru kritiku svima koji dovode u pitanje postupke pripadnika ove koalicije.

Kako je rekao u objavi, “kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje poslanike Pokreta za državu za izdaju države“.

“Optužuju nas za vlastitu listu kandidata za Dom naroda i pokušaje da budemo dio izvršne vlasti u RS-u. Da li slučajno ili zlonamjerno u pokušajima da se opet preko leđa nas iz RS-a i na štetu svih povratnika dokopaju učešća i pozicija u državnoj vlasti zaboravljaju na potpisani Sporazum ‘probosanske desetorke’ u RS-u”, napisao je Duratović.

Sporazum je, kako navodi, definisao i kandidiranje za Dom naroda i učešće u izvršnoj vlasti.

“Sporazum su kreirali upravo oni koji ovih dana i kritikuju nastojanja Pokreta za državu da ispuni odredbe Sporazuma koji je nastao pola godine prije izbora. I na kraju, dok god me opozicija iz RS-a optužuje da izdajem državu ja sam siguran da ugrožavam njihove interese i da sam na dobrom putu”, naveo je Duratović.

Objavio: usn krajina