usnkrajina: 25-10-2024 | 09:31 | Kategorija: Kronike

ATLETIČARI KRAJIŠNIKA: Ekipni prvaci države izborili plasman na Evropsko prvenstvo

Proteklog vikenda atletičari Atletskog kluba „Krajišnik“ na trijumfalan način zaključili su takmičarsku sezonu kada su u pitanju takmičenja na državnom nivou osvojivši titulu ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine u krosu u kategoriji juniora, čime su osigurali i plasman na Evropsko klupsko prvenstvo u krosu što je nakon zlatne generacije kladuških atletičara iz 2017. godine koja je također ostvarila ovakav uspjeh drugi put u historiji kluba da titula prvaka i pobjednički pehar stiže u Veliku Kladušu.

Atletičari Krajišnika slavili su pobjedu ispred velikih klubova AK „Banjaluka“ i AK „Sloboda-tehnograd“ iz Tuzle u vrlo neizvjesnoj borbi ostvarivši pobjedu za samo jedan bod prednosti. Za AK „Krajišnik“ nastupili su: Ermin Beganović, Harun Hušidić i Muhamed Dizdarević. Pored naših atletičara odličan rezultat ostvarile su naše kadetkinje osvojivši u ekipnom plasmanu treće mjesto u sastavu: Farah Abdić, Ehlimana Hušidić, Ajna Kekić i Almedina Salkić.

Kada je u pitanju pojedinačno konkurencija i tu je AK „Krajišnik“ ostvario odlične rezultate osvojivši tri titule viceprvaka BiH i to Farah Abdić u konkurenciji kadetkinja, Harun Hušidić u konkurenciji mlađi juniora-takmičari do osamnaest godina i Ermin Beganović u konkurenciji juniora- takmičara do dvadeset godina. Sa ovim ostvarenim rezultatima AK „Krajišnik“ svrstao se u sami vrh po broju osvojenih medalja u BiH. Ovo takmičenje boduje se i u sveukupnom plasmanu kadeti, juniori i seniori gdje je AK „Krajišnik“ zauzeo visoko treće mjesto čime je i ovaj put potvrdio status jednog od najuspješnijih klubova u BiH kada je disciplina kros u pitanju. Za takmičare AK „Krajišnik“ slijede pripreme za dvoransku sezonu i za nastup na Evropskom klupskom prvenstvu koje će biti održano naredne godine.

Objavio: usn krajina

Kronike