usnkrajina: 04-10-2024 | 08:43 | Kategorija: Sport

PREMIJER FUTSAL LIGA BiH: Cazinska Bubamara debitirala pobjedom u Zenici

Utakmicama 1. kola proteklog vikenda startalo je prvenstvo u Premijer fusal ligi BiH. U ovogodišnjem takmičenju nastupa 10 ekipa. Debitant u Premijer ligi ove sezone je ekipa MNK “Bubamara” iz Cazina, koja je u prvom kolu ostvarila gostujuću pobjedu, te na najbolji način otvorila sezonu u Premijer futsal ligi.
Cazinska ekipa zasluženo je slavila pobjedu rezultatom 4:7.

Od prve minute susreta veliki presing nogometaša Bubamare i fantastične odbrane domaćeg golmana Kozlića, koji je skinuo nekoliko zicera. U 17. minuti prva ozbiljna greška domaćeg golmana, koju na najbolji način koristi iskusni Gosto za vodstvo Bubamare od 0:1. Domaćin je u prvom dijelu nekoliko puta bezuspejšno pokušao savladati golmana Milanovića. Domaćin je uspio iz slobodnog udarca pogotkom Šišića doći do poravnanja 1:1. Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu gledaoci su gledali puno bolju i dinamičniju utakmicu sa čak devet postignutih pogodaka.

Nešto bolja na startu drugog dijela bila je ekipa Bubamare koja u 22. minuti ponovno dolazi u vodstvo od 1:2 pogotkom Ibrišimovića. Iako oslabljena neigranjem dva hrvatska reprezentativca Perića i Postružina ekipa Bubamare, već u 26. minuti povećava vodstvo na 1:3 pogotkom Bundavice. Prednost se povećava dvije minute poslije kada Bosnić pogađa za vodstvo Bubamare od 1:4. Nakon toga se bude domaćini, uspijevaju sustići prednost Bubamare 4:4, te utakmicu ponovno dovesti u egal pogocima Zatagića, Karića i Kadića. U posljenjih pet minuta susreta velika dominacija Bubamare na parketu u Zenici i potpuni pad domaćina, koji rezultira sa još tri pogotka u mreži ekipe Neimara za savim zasluženu pobjedu Bubamare rezultatom 4:7. Pogotke za debitantsku pobjedu i veliko slavlje ekipe iz Cazina postigli su Bosnić (36), Ibrišimović (37) i Bundavica (39). U okviru 2. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Bubamara će u prvoj domaćoj utakmici ugostiti KFM “Radnik” iz Bijeljine.

Rezultati 1. kolo: ZENICA: Salines Neimari – Bubamara 4:7, GORNJI VAKUF: Sloga – Željezničar 6:2, SARAJEVO: Sarajevo – Mostar SG 2:5, TRNOVO: Željezničar – Borac 0:0 , BIJELJINA: Radnik MD Shop – MNK Hercegovina (09.10.).

Raspored 2. kolo: CAZIN: Bubamara – Radnik MD Shop, SARAJEVO: Željezničar – MNK Hercegovina, BANJA LUKA: Borac – Salines Neimari, MOSTAR: Mostar SG – Željezničar, DONJI VAKUF: Sloga – Sarajevo.

E. Alagić

Objavio: usn krajina