usnkrajina: 09-10-2024 | 08:13 | Kategorija: BiH

HUMANITARNO VEČE NOVE I N1 TV: Na muci se prepoznaju Bosanci i Hercegovci

Na frekvencijama Nove tv i N1 televizije održana je simultana humanitarna akcija prikupljanja novčane pomoći poplavama pogođenom području naše zemlje.

U pozivnom centru ove dvije televizije prisustvovale su brojne javne ličnosti iz BiH i regije: Dino Melin, Sergej Barbarez, Amira Medunjanin, Hanka Paldum, Enes Begović, Husref Musemić, Jasna Žalica, Admir Glamočak, Jasna Diklić, Almir Kurt, Bakir Nakaš, Razija Omanović, Vedran Zubić, Reuf Karabeg, Svetlana Cenić, Mirza Mustafagić, Džejla Glavović, Alija Aginčić. Oni su uveličali su ovu plemenitu akciju, te podstakli gledaoce da putem humanitarnog broja doprinesu radu Udruženja Pomozi.ba, koje je usmjerilo sve svoje kapacitete u službu pomoći unesrećenim u razornim poplavama koje su odnijele 21 ljudski život.

Od telefonskih poziva bosanskohercegovčkih građana prikupljeno je 251.646 KM, a tokom večeri, akciji su se pridružile domaće i strane kompanije, koje su na račun Udruženja Pomozi.ba tokom dana i večeri uplatile donacije u vrijednosti od 982.747,33 KM.

Video poruke podrške ljudima poslali su i mnogi sportisti, sportski stručnjaci i treneri kao što su: Vahid Halilhodžić, Savo Milošević, Lana Pudar, Hasan Salihamidžić, Gennaro Ivan Gattuso, Ivaylo Petev, Damir Džumhur, Asmir Begović, Džanan Musa, Elvir Baljić, Mehmed Baždarević, a u studio TV Nove i N1 rado su se odazvali i medijski radnici, urednici, voditelji, kolege drugih televizijskih kuća, radio stanica i portala.

Objavio: usn krajina