usnkrajina: 24-11-2022 | 07:28 | Kategorija: Sport

SHOW DANCE: Dvije brončane Virusice na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

U Poljskoj, gradu Zielona Gora, održano je Svjetsko prvenstvo u show dancu. Na svjetskoj smotri plesača učestvovalo je 25 zemalja i 1530 takmičara, a svoje mjesto i ovog puta na postolju osigurale su članice Plesnog centra “Virus” iz Bihaća. Naime, sedam plesačica ovog kluba Ivona Murk, Sara Midžić , Ajna Šušnjar, Sara Halavać, Lamija Semanić, Farah Jusić i Nives Murk su predstavljale BiH na ovoj smotri te su uspjele osvojiti dvije brončane medalje potvrdivši da su i dalje u samom svjetskom vrhu u show dancu. 

Bišćanke Ivona Murk i Farah Jusić osvojile su treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji seniorke duo u show dancu. Odličnim nastupom, treće mjesto i brončanu medalju osvojila je i ekipa u kategoriji seniorke, show dance Groups sa koreografijom “Argument”.

Trener i kooreograf Dijana Jajčević zaadovoljna je ostvarenim rezultatima na takmičenju u Poljskoj. Bišćanke su nastavile sa radom te se pripremaju za nove svjetske plesne izazove koji su planirani početkom decembra u Sloveniji, kada se održava Svjetska smotra plesača.

Objavio: usn krajina