usnkrajina: 23-12-2022 | 10:22 | Kategorija: Sport

MEĐUNARODNI TURNIR “VITEZ OPEN” 2022: Tri bronce za Unu, zlato, dva srebra i dvije bronce za Sakuru

Proteklog vikenda u organizaciji Judo kluba “Vitez”, održan je 16. Međunarodni božićno-novogodišnji judo turniru za djecu i kadete. Na ovom takmičenju nastupili su takmičari iz 50 klubova, sa 388 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Svoje predstavnike imao je i Grad Bihać, te su dobre nastupe zabilježili takmičari Judo kluba “Una” i Judo kluba “Sakura”.

Judo klub “Una” predstavio se sa svojih 12 mladih takmičara koji su uspjeli u svojim kategorijama osvojiti ukupno tri brončane medalje. Trećim mjestima za JK “Una” okitili su se takmičari Yasin Yavuz,Tarik Ćoralić i Lajla Begić, dok su ostali takmičari imali zapažene nastupe ali bez plasmana za medalje. Judo klub “Sakura” predstavio se sa manjim brojem takmičara na ovom veoma kvalitetnom turniru za mlađe uzrasne kategorije. Ukupno pet takmičara borilo se za medalje u svojim kategorijama. U jakoj konkurenciji mladi

Bišćani osvojili su ukupno pet medalja od čega jednu zlatnu, dvije srebrene i dvije brončane. Najbolji nastup imala je Ella Ćehajić koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Srebrene medalje i druga mjesta osvojile su Amina Begić i Nea Duratović,  dok su takmičenje sa plasmanom na treća mjesta i brončanim medaljama završili Nejla Mešić i Azra Busuladžić.

Objavio: usn krajina