usnkrajina: 14-07-2023 | 10:54 | Kategorija: Sport

SEDMI  KLADUŠA KUP 2023: Prvo mjesto ekipi Begi Boysa

U Velikoj Kladuši proteklog vikenda održan je sedmi po redu “Kladuša kup 2023”. Malonogometno takmičenje ove godine privuklo je ukupno 24 ekipe  koje su se borile za naslov najboljih.

Za odličnu organizaciju zaslužan je Anes Nurković, koji je zajedno sa svojim prijateljima i velikim brojem sponzora organizirao odličnu sportsku priču u Velikoj Kladuši, koja je dobila sve pohvale od učesnika, ali i od velikog broja posjetitelja. Zlatni sponzori turnira bile su firme “Aesb” i “Rsb” koje uspješno vodi Saba Bajramović, koji je veliki zaljubljenik u futsal i općenito sport u Velikoj Kladuši. Nesebičnu pomoć u organizaciji pružila je Općina Velika Kladuša i Sportski savez općine  na čelu sa Velimirom Zahirovićem, predsjednikom Saveza.

Prvo su odigrani susreti po grupnim fazama, a za plasman u nokaut fazu borile su se ekipe raspoređene u osam grupa po tri ekipe.

Turnir je odigran u preljepom ambijentu SRC “Tempo” u Velikoj Kladuši, a veliki broj gledalaca uživao je u izvedbama haklera. Nakon grupne faze najuspješniji su došli do nokaut faze. Odigran je veliki broj susreta u 1/8, 1/4 i 1/2 finala , a plasman u finale ovogodišnjeg turnira izborile su ekipe H- Mees i Begi Boys. Ekipa Begi Boys do finala je došla pobjedom nad ekipom RS Grup Zlatarna Najo. Nakon regularnih 1:1 plasman u finale izborili su boljim izvođenjem penala rezultatom 8:7. Ekipa H-Mess plasman u finale osigurala je pobjedom u polufinalnom susretu protiv ekipe JZ Connection rezultatom 4:1.

Finalni susret pružio je odličnu nogometnu predstavu. Nešto bolju igru pokazale je ekipa Begi Boys iz Tešnja koja je na kraju slavila pobjedu rezultatom 8:5. Ekipa Begi Boys bila je nešto konkretnija od ekipe H-Mess, te je uspjela osvojiti naslov predvođena poznatim futsal majstorima iz Tešnja i njihovom prepoznatljivom igrom “golman-igrač”, osvojivši zasluženo  naslov pobjednika “7. Kladuša kupa 2023”.

U susretu za treće mjesto bolju igu prikazala je ekipa RS Grup Zlatarna Najo koja je savladala ekipu JZ Connection rezultatom 3:0.

Nagradni fond turnira je iznosio 5.000, 00 KM. Organizator je pored novčanih nagrada dodijelio i pehare u trajno vlasništvo, prijelazni pehar za najbolju ekipu, te medalje za najbolje tri ekipe turnira. Prvo mjesto osvojila je ekipa Begi Boys kojoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 3.500 KM. Drugoplasirana ekipa H-Mess osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM, dok je trećeplasirana ekipa RS Grup Zlatarna Najo osvojila novčanu nagradu u iznosu od 500 KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Haris Halilović, član pobjedničke ekipe Begi Boys. Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Nermin Okić (Begi Boys), dok je za najboljeg golmana turnira izabran Ahmed Fajković, član trećeplasirane ekipe RS Grup Zlatarna Najo.

Objavio: usn krajina